}); Το Ρολόι Του Δέρματος - Modern Greek Woman

Το Ρολόι Του Δέρματος

Η πιο ισχυρή ουσία δεν έχει καμία δράση στο δέρμα αν την απλώσουμε τη λάθος στιγμή.

Π.χ. ένα φάρμακο λαμβάνοντάς το σε διαφορετική ώρα μέσα στη μέρα αλλάζει η αποτελεσματικότητά του σε σχέση με το εσωτερικό ρολόι. Το ίδιο ισχύει και για την επιδερμίδα.

ΡΟΛΟΙ ΔΕΡΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Στο άρθρο Τι 30 Τι 40 Τι 50...Τα Μυστικά Της Αντιγήρανσης αναφέρουμε σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αντιγηραντική κρέμα και ποια κρέμα πρέπει να διαλέξετε.


Το δέρμα όμως έχει ένα καθορισμένο πρόγραμμα για την προστασία αλλά και για την ανανέωσή του σε 24 ώρες. Για λαμπερό και υγιές πρόσωπο, επιλέγουμε τα σωστά προϊόντα που λειτουργούν, σε συγχρονισμό με το δέρμα, ώστε να του παρέχουμε τις δραστικές ουσίες την στιγμή εκείνη που το χρειάζεται περισσότερο.

ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Το πρωί είναι η πιο προνομιακή ώρα για θρέψη των νεκρών κυττάρων που πολλαπλασιάζονται την νύχτα. Τα ισχυρά καθαριστικά καταστρέφουν την λειτουργία του φραγμού του δέρματος, έτσι ο ορός και η ενυδατική κρέμα είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Οπότε επιλέγουμε καθαριστικά σε μορφή υγρού, νερού ή τονωτικές λοσιόν που θα αναπληρώσουν την χαμένη υγρασία από την νύχτα. Για περιποίηση χρησιμοποιούμε ένα αντιοξειδωτικό ορό που δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και το οποίο θα μας προστατέψει για τουλάχιστον πέντε ώρες από τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε προϊόντα που μας προστατεύουν από την ακτινοβολία του ήλιου.



ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΦΡΟΝΤΊΔΑ

Το κλειδί για την διατήρηση μιας υγιούς επιδερμίδας είναι η ανανέωση του αντηλιακού. Εάν έχετε λιπαρό ή μικτό δέρμα (βλέπε Τύποι Δέρματος) προτιμήστε ελαφριά υφή (FLUID) αντηλιακού. Εάν έχετε ξηρό ή ώριμο δέρμα προτιμήστε αντηλιακό σε μορφή κρέμας (Cream). Εκτός από τις ακτίνες UV, το δέρμα έρχεται σε επαφή και με άλλες ακτινοβολίες υψηλής ενέργειας (HEV) στο ορατό φάσμα. Αυτές εκπέμπονται και από τον ήλιο, αλλά και από τις οθόνες των υπολογιστών, τις ψηφιακές συσκευές και τα φώτα. Γερνούν το δέρμα όπως και οι UV και στερούν την ενέργεια από τα μιτοχόνδρια (κυτταρικά οργανίδια που χρησιμεύουν για την παραγωγή ενέργειας στο κύτταρο).

Επιλέγουμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (εκτός εάν είστε πολύ μελαχρινοί) που ενισχύουν την προστατευτική ουσία του δέρματος έναντι του ήλιου, τη μελανίνη.

ΒΡΑΔΙΝΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ

Τη νύχτα που κοιμόμαστε η επιδερμίδα ξυπνάει. Τότε ξεκινάει η σκληρή δουλειά αφού είναι η ώρα που τα κύτταρα πρέπει να ξυπνήσουν. Τότε γίνεται η ανανέωσή τους, με σκοπό να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις. Η ώρα της αναγέννησης είναι μεταξύ 1 με 3 τα ξημερώματα. Ενισχύουμε την επιδερμίδα με προϊόντα επανόρθωσης, που να περιέχουν οξέα, ένζυμα και βιταμίνη C όπου θα δώσουν λάμψη και φωτεινότητα.

Αυτά τα συστατικά αναζωογονούν το δέρμα και βοηθούν να μειώσουν τις βλάβες. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν την ημέρα, καθώς η ακτινοβολία του ήλιου είναι πιθανόν να προκαλέσει φωτοευαισθησία.


Διαβάστε και το άρθρο Περιποίηση Του Δέρματος για να μάθετε πως να φροντίζετε το δέρμα σας σύμφωνα με τον τύπο δέρματός σας.

Συγχρονίστε λοιπόν το σύστημα ομορφιάς σας σύμφωνα με το βιολογικό ρολόι του δέρματος για ένα υγιές δέρμα!
Το Ρολόι Του Δέρματος Το Ρολόι Του Δέρματος Reviewed by Modern Greek Woman on Μαρτίου 27, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.