}); Πώς Να Αποφύγετε Την Χειμερινή Κατάθλιψη - Μελαγχολία - Modern Greek Woman

Πώς Να Αποφύγετε Την Χειμερινή Κατάθλιψη - Μελαγχολία

Ο χειμώνας είναι μια εποχή η οποία δεν είναι η πιο αγαπημένη για τους περισσότερους Έλληνες. Για πολλά άτομα, αυτοί οι μήνες φέρνουν την "μελαγχολία του χειμώνα" ή την "κατάθλιψη του χειμώνα". Ιατρικώς, αυτή η παράξενη διαταραχή είναι γνωστή ως εποχιακή συναισθηματική αναταραχή (SAD) και έχει επιπτώσεις σε πολλούς ανθρώπους κάθε έτος.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ - ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ

Η χειμερινή κατάθλιψη έχει διάφορες επιπτώσεις στους ανθρώπους με διάφορους τρόπους. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν μόνο μερικά συμπτώματα ενώ άλλοι μπορεί να παρουσιάσουν μια μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων.

Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι:

  • Αίσθημα λήθαργου
  • Υπερκατανάλωση τροφής
  • Κατάθλιψη
  • Ευερεθιστότητα
  • Αντικοινωνικότητα


Εάν είστε κάποιος που βρίσκεται αντιμέτωπος με τα παραπάνω συμπτώματα κατά τη διάρκεια των πιο κρύων μηνών του έτους, τότε υπάρχουν καλά νέα για εσάς. Όπως πολλές άλλες διαταραχές, η κατάθλιψη του χειμώνα μπορεί επίσης να καταπολεμηθεί με τις κατάλληλες προφυλάξεις και θεραπείες. Παρακάτω, θα βρείτε πέντε συμβουλές για το πώς να αποφύγετε την χειμερινή μελαγχολία αυτή τη σεζόν.

Παραμείνετε δραστήριοι

Πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να μένουν σε αδράνεια κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών. Δυστυχώς, λίγοι συνειδητοποιούν ότι έτσι θα αυξήσουν τα συμπτώματα της εποχιακής συναισθηματικής αναταραχής.

Γι' αυτό, πηγαίνετε στο γυμναστήριο, κάντε τζόκινγκ στο κοντινό σας πάρκο, γραφτείτε σε μια σχολή χορού ή απλώς βγάλτε το σκυλί σας έξω για έναν περίπατο. Οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό που θα επιλέξετε να κάνετε, ο στόχος είναι να μείνετε ενεργητικοί και να συνεχίσετε σε αυτό το μοτίβο.

Είναι ευρέως γνωστό ότι η άσκηση βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, έτσι παραμένοντας ενεργητικοί θα παλέψετε ενάντια στο ληθαργικό συναίσθημα καθώς επίσης και οποιαδήποτε κατάθλιψη που προκαλείται από αυτή την διαταραχή.


Τρώτε υγιεινά

Όταν αισθάνεστε ατονία, έχετε την τάση να ποθείτε περισσότερο τα γλυκά και διάφορα ζαχαρούχα προϊόντα. Αυτές οι ζαχαρούχες ουσίες και τα τρόφιμα υποσκάπτουν πραγματικά την ενέργειά σας μακροπρόθεσμα και, δεδομένου ότι δεν κινείστε πολύ λόγω του κρύου, καθίσταται εύκολο να τεθεί σε λίπος.

Έτσι, είναι σημαντικό να προσέχετε τη διατροφή σας και να τρώτε τροφές που είναι καλές και υγιές για εσάς. Αυτό θα κρατήσει επίσης το σώμα σας ενεργοποιημένο.

Στο άρθρο Αλλάξτε Διατροφή Για Καλύτερη Διάθεση αναλύουμε ποια φρούτα και λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν ώστε να έχετε καλύτερη διάθεση.

Αυξήστε την έκθεση σας στον ήλιο

Ένα επίσης πράγμα που προκαλεί την μελαγχολία του χειμώνα είναι το γεγονός ότι δεν βλέπετε τον ήλιο αρκετά, καθώς βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους τις περισσότερες φορές. Προσπαθήστε να βρίσκεστε εκτός όταν ο ήλιος λάμπει. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ντυθείτε με πολλά και βαριά ρούχα, συστήνεται να λιάζεστε σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Καταναλώστε πολυβιταμίνες

Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη βέλτιστη απόδοση του σώματος. Η βιταμίνη D είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή αποκτάτε κυρίως από τον ήλιο, έτσι κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών όταν υπάρχει λίγος ήλιος, η βιταμίνη D εισέρχεται στον οργανισμό σας.


Γνωρίστε από πού μπορεί ο οργανισμός να συνθέσει και από πού μπορεί να προσλαμβάνει τις Βιταμίνες Τα Μέταλλα Και Τα Ιχνοστοιχεία.

Βγείτε έξω με τους φίλους σας.

Κάνοντας παρέα με τους φίλους σας θα σας βοηθήσει ώστε να ανεβείτε ψυχολογικά, να σας φτιάξει το κέφι, να φύγουν τα ακοινώνητα συναισθήματά σας και να ευθυμήσετε. Καλό θα είναι να περνάτε το χρόνο σας με τους φίλους σας και να συμμετάσχετε σε δραστηριότητες μαζί όπου θα σας κρατήσουν απασχολημένους και θα διασκεδάζετε ταυτόχρονα με ότι σας ευχαριστεί. Εάν δεν έχετε αρκετούς φίλους ή είναι πολυάσχολοι, βρείτε άτομα με κοινά ενδιαφέροντα που θα έχουν χρόνο και θα θελήσουν να περνάνε τον χρόνο τους μαζί σας.

Αν παρόλα αυτά πιστεύετε ότι η μελαγχολία σας είναι πέρα από το φυσιολογικό καλό θα είναι να επισκεφτείτε έναν ψυχολόγο για περισσότερες συμβουλές.



Προσπαθήστε με αυτές τις ενέργειες να αποφύγετε την μελαγχολία και την χειμερινή κατάθλιψη από σήμερα κιόλας γι’ αυτόν τον χειμώνα και για τους υπόλοιπους χειμώνες της ζωή σας.
Πώς Να Αποφύγετε Την Χειμερινή Κατάθλιψη - Μελαγχολία Πώς Να Αποφύγετε Την Χειμερινή Κατάθλιψη - Μελαγχολία Reviewed by Modern Greek Woman on Φεβρουαρίου 22, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.