}); 15 Κανόνες Για Να Γίνεις Καλός Γονιός - Modern Greek Woman

15 Κανόνες Για Να Γίνεις Καλός Γονιός

Κάποιοι σωστοί κανόνες πρέπει να τηρούνται για να γίνετε καλός γονιός. Η συμπεριφορά σας επηρεάζει πολύ το παιδί σας καθώς μεγαλώνει και επιδρά στην ανάπτυξή του. Τώρα που έχετε παιδί, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι η θετική σας στάση απέναντί του.

ΚΑΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μερικοί άνθρωποι θέλουν πολλά παιδιά, άλλοι λίγα ή καθόλου. Πολλοί πιστεύουν πως ο γάμος τους δεν ολοκληρώνεται χωρίς παιδιά, ενώ άλλοι τα θεωρούν εμπόδιο στην καριέρα τους και γενικά στην ζωή τους. Αν ανήκετε στους τελευταίους, δύσκολα θα αποτελέσετε τον ιδανικό γονιό. Αν πάλι φιλοδοξείτε να γίνετε καλός γονιός, οι παρακάτω κανόνες θα σας βοηθήσουν.

Αν πιστεύετε ότι το παιδί σας γκρινιάζει πολύ διαβάστε Πώς Να Αντιμετωπίσετε Την Παιδική Γκρίνια.



Ο ΚΑΛΟΣ ΓΟΝΙΟΣ
  • Προσφέρει στο παιδί.
  • Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού.
  • Είναι ανεκτικός όταν πρέπει.
  • Είναι δίκαιος.
  • Σέβεται την προσωπικότητα του παιδιού.
  • Εμπνέει αγάπη, όχι φόβο.
  • Δίνει το καλό παράδειγμα.
  • Χαίρεται την συντροφιά του παιδιού.
  • Έχει καλή διάθεση.
  • Είναι στοργικός.
  • Συμπαραστέκεται στον πόνο και στα συναισθήματα του παιδιού.
  • Ενθαρρύνει το παιδί να φέρει τους φίλους του στο σπίτι.
  • Ενδιαφέρεται να φτιάξει ένα ευτυχισμένο σπιτικό.
  • Ενθαρρύνει την ανεξαρτησία του παιδιού.
  • Θέτει πραγματοποιήσιμους στόχους.
Οι μεγαλύτεροι γονείς δέχονται πιο ευχάριστα τον ρόλο τους από ότι οι νεότεροι. Οι γονείς δεν πρέπει να πιστεύουν τη ρομαντική εικόνα για την πατρότητα και την μητρότητα που απεικονίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένεις να μεγαλώνει έτσι ένα παιδί, θέτοντας μη ρεαλιστικούς στόχους. Ένα παιδί που το περιμένετε «παιδί  θαύμα» , θα σας κάνει να απογοητευτείτε και να πικραθείτε όταν δε συμμορφωθεί με τις προσδοκίες σας.

Για να μάθετε την χαρισματικότητα του παιδιού σας κάντε το Τεστ IQ Για Παιδιά.


ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ

Το παιδί που νιώθει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, είναι το παιδί που δέχεται τον εαυτό του κι αυτό εξαρτάται από την στάση σας. Αυτό το παιδί μπορεί να αντιμετωπίσει όποιο πρόβλημα κι αν του παρουσιαστεί.


Από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε, είναι να το μάθετε να ζει μέσα στον πραγματικό κόσμο. Να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους για να αποφύγει τις αποτυχίες. Εσείς πρέπει να επισημαίνετε τις αδυναμίες όσο και τις δυνατότητές του, τονίζοντας τις τελευταίες για να μεγαλώσει κατανοώντας τον εαυτό του και τα όριά του.

Σιγουρευτείτε πως το περιβάλλον του ευνοεί την μάθηση.

Μην προσπαθείτε να το μεγαλώσετε σύμφωνα με ορισμένα πρότυπα. Ένα τέτοιο περιβάλλον το αποθαρρύνει. Το παιδί πρέπει να αναπτύξει την δικιά του προσωπικότητά του.

Διαβάστε επίσης Πόσο Και Τι Πρέπει Να Τρώει Ένα Παιδί.



Οι έμφυτες δυνατότητες του παιδιού χρειάζονται ερεθισμό και ενθάρρυνση στον κατάλληλο χρόνο. Το παιδί θα αρχίσει να μαθαίνει όταν είναι έτοιμο αναπτυξιακά. Και τότε η εξέλιξή του θα σας καταπλήξει, ειδικά αν ενθαρρύνετε τα ενδιαφέροντά του και τις προσπάθειές του.

Πολλές φορές νομίζετε  πως το παιδί σας έφτασε στα όριά του. Δεν κάνει προσπάθειες να προχωρήσει και μένει στάσιμο. Με λίγη από την δική σας ενθάρρυνση θα προχωρήσει σε υψηλότερες βαθμίδες, μιας και η πρόοδός του είναι δυνατή.

Μία από τις σημαντικότερες ευθύνες σας σαν γονέας, είναι να τα διδάξετε να έρθουν σε επαφή με άλλους, να τους καταλάβει, να τα βγάλει πέρα μαζί τους. Έτσι μονάχα θα μάθει να κάνει φίλους. Το παιδί σας δεν θα γίνει ποτέ κοινωνικά αποδεκτό, αν δείχνει αντικοινωνική συμπεριφορά. Αυτή τη συμπεριφορά πρέπει να την διορθώσετε πριν γίνει συνήθεια και χάσει την ευκαιρία να γίνει μέλος της ομάδας.


Το αν θα καταφέρετε να γίνετε ένας σωστός και καλός γονιός εξαρτάτε μόνο από εσάς. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο, αλλά προσπαθήστε όσο μπορείτε να τηρείτε κάποιους κανόνες ώστε το παιδί σας να είναι ευτυχισμένο και να είστε περήφανοι για εκείνο.
15 Κανόνες Για Να Γίνεις Καλός Γονιός 15 Κανόνες Για Να Γίνεις Καλός Γονιός Reviewed by Modern Greek Woman on Νοεμβρίου 01, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.