}); Φροντίδα Στο Σπίτι Για Πρόσωπο Με Σπυράκια - Modern Greek Woman

Φροντίδα Στο Σπίτι Για Πρόσωπο Με Σπυράκια

Η ακμή (σπυράκια) δε θεωρείτε ασθένεια αλλά μια εκδήλωση αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στο σώμα. Κατάλληλη φροντίδα του δέρματος και καλές συνήθειες υγείας θα κάνουν πολλά για να προλάβουν νέα σπυράκια, αλλά αν ένα σπυράκι κάνει νέο ξεκίνημα πρέπει να προσέχουμε να μη μας αφήσει κανένα σημάδι.

ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΣΠΥΡΑΚΙΑ

Αν έχετε φτάσει σε σημείο ακμής, δηλ. πολλά σπυράκια με πύον στο δέρμα σας, θα χρειαστεί χρόνο, υπομονή και συνεργασία με δερματολόγο και αισθητικό. Πρέπει να αποφύγετε να σπάτε και να πιέζετε τα σπυράκια γιατί υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια φροντίδα περιποίησης στο σπίτι επιπρόσθετα, αν είναι απαραίτητο με τον δερματολόγο και με την αισθητικό. Γιατί έτσι επιτυγχάνετε συντομότερα και καλύτερα αποτελέσματα.

Απλά βηματάκια για θεραπεία στο σπίτι:

1) Κάθε πρωί και βράδυ, το πρόσωπο πρέπει να πλένεται με ποτισμένα βαμβάκια με λοσιόν καθαρισμού και μετά με στυπτικό. Μετά τον  πρωινό καθαρισμό απλώνετε μια λοσιόν για ακμή. Το βράδυ μετά τον καθαρισμό εφαρμόζετε μια θεραπευτική κρέμα για ακμή.

2) Τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα η ακόλουθη θεραπεία προσώπου πρέπει να γίνετε:


α) Προετοιμάστε τη λοσιόν απολέπισης αναμιγνύοντας 1 κουταλάκι σόδας ψησίματος σε 570 γρ. αποσταγμένου ζεστού νερό.

β) Καθαρίστε το πρόσωπο με καθαριστική λοσιόν και μετά το στυπτικό.

γ) Τοποθετήστε κομπρέσες βαμβακιού που έχουν μουσκευτεί στο διάλυμα απολέπισης πάνω στις περιοχές του προσώπου που έχουν μεγάλους πόρους, μαύρα στίγματα και σπυράκια.

δ) Μετά από 15 λεπτά αφαιρέστε τις κομπρέσες βαμβακιού.

ε) Μια μάσκα για την ακμή απλώνετε για 15-20 λεπτά.

ζ) Η μάσκα αφαιρείτε με κρύο νερό με κομμάτια βαμβακιού.

η) Το δέρμα το χτυπάτε ελαφρά με στεγνό χαρτί.

θ) Τέλος απλώνετε μια ειδική κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για το δέρμα με ακμή.



Αν επισκέπτεστε συχνά τον αισθητικό, η αφαίρεση των σπυριών θα γίνετε αποκλειστικά από εκείνον. Αν δεν μπορείτε να πηγαίνετε , πρέπει να ενημερωθείτε πώς να το κάνετε: 

Όταν το σπυράκι είναι έτοιμο για αφαίρεση έχει ένα κιτρινωπό κεφάλι στο κέντρο. Τυλίξτε λεπτές λουρίδες βαμβακιού ποτισμένες με στυπτικό γύρω από τους δείκτες. Οι πλευρές των σπυριών μπορούν να πιεστούν ελαφρά και να σηκωθούν μέχρι το πύον να αποβληθεί. Η πίεση πρέπει να έρχεται από τις άκρες των δαχτύλων και όχι από τα νύχια. Αν το σπυράκι δεν αφαιρείται εύκολα σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμο και πρέπει να το αφήσουμε. Η βίαια πίεση σε ένα σπυράκι θα προκαλέσει την εξάπλωση μόλυνσης στους γύρω ιστούς. Αν το σπυράκι στάζει, η απαλή πίεση μπορεί να συνεχιστεί μέχρι να βγει καθαρό αίμα. Οι λουρίδες βαμβακιού αλλάζονται μετά την αφαίρεση κάθε σπυριού. Τέλος το πρόσωπο καθαρίζεται με στυπτικό.

Μάθετε πώς Η Ακμή Σχετίζεται Με Την Διατροφή.


Μια μικρή βελτίωση ή χειροτέρευση της κατάστασης μπορεί να συμβεί πριν το δέρμα ξεκινήσει να δείχνει καλύτερα. Αυτό συμβαίνει γιατί η μόλυνση βγαίνει στην επιφάνεια του δέρματος, τώρα που οι πόροι καθαρίζονται. Το πρόσωπο δεν πρέπει να καθαρίζεται περισσότερες από 2 με 3 φορές την ημέρα καθώς τείνει να ερεθίζει την κατάσταση και να υπερδιεγείρει τους σμηγματογόνους αδένες. Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μου ακριβώς, το δέρμα σας θα γίνει από λιπαρό σε κανονικό!
Φροντίδα Στο Σπίτι Για Πρόσωπο Με Σπυράκια Φροντίδα Στο Σπίτι Για Πρόσωπο Με Σπυράκια Reviewed by Modern Greek Woman on Σεπτεμβρίου 02, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.