}); Πιείτε Κι Ένα Ποτηράκι - Modern Greek Woman

Πιείτε Κι Ένα Ποτηράκι

Ανήκετε σε αυτούς που αρέσκονται να συνοδεύουν το γεύμα τους με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα, να πίνουν ένα ουίσκι το βράδυ για χαλάρωση ή να απολαμβάνουν ένα ούζο ή τσίπουρο με μεζέ το απόγευμα; Αν ναι, τότε έχουμε καλά νέα για σας. Εφόσον δεν ξεπερνάτε τα όρια, σύμφωνα με ειδικούς έχετε την πιθανότητα να τα χιλιάσετε! Προσοχή όμως, μη ξεχνάτε ότι το αλκοόλ προκαλεί εθισμό.

ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ

Οι ειδικοί πιθανολογούν πως μας κάνει καλό το αλκοόλ επειδή μας ανεβάζει την «καλή» χοληστερίνη και μειώνει την συγκολλητικότητα των αιμοπεταλίων. Αναφέρονται σε όλα τα αλκοολούχα ποτά. Συνήθως συμβουλεύουν το κρασί για να αποφύγουν την κατάχρηση. Η σύσταση είναι να πίνετε ένα με δύο ποτηράκια κρασί με το γεύμα σας, ώστε να υπάρχει βραδύτερη απορρόφηση του αλκοόλ. Μπορείτε αντί του κρασιού στα γεύματα να πίνετε μόνο ένα ποτήρι ουίσκι το βράδυ για χαλάρωση, που επίσης σας προστατεύει από την στεφανιαία νόσο.

Ενημερωθείτε για το πώς να Κόψετε Το Κάπνισμα.


Κρασί η μπύρα;

Το κόκκινο κρασί θεωρείτε ο μεγαλύτερος «φίλος» της καρδιάς, επειδή περιέχει πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες που δρουν προστατευτικά στο καρδιαγγειακό σύστημα. Περιέχει επίσης τα περισσότερα φλαβονοειδή από όλα τα άλλα είδη κρασιού. Υπάρχουν όμως καλά νέα και για τους λάτρεις της μπύρας, αφού και αυτή περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες (τανίνες), καθώς και μικρές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β (επειδή προέρχεται από δημητριακά) οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Που μας κάνει καλό το αλκοόλ:
  • Δρα ευεργετικά στην καρδιά. Κάνει την καρδιά να δουλεύει με αργό ρυθμό. ΠΡΟΣΟΧΗ:  Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, προκαλεί ταχυκαρδία, που κουράζει και επιβαρύνει την καρδιά.
  • Αυξάνει την καλή χοληστερίνη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει επ’ ουδενί να θεωρήσετε ότι, πίνοντας αλκοόλ θα λύσετε το πρόβλημα της «κακής» χοληστερίνη σας. Αν υπάρχει πρόβλημα αυξημένης χοληστερίνης, θα πρέπει να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ ή να την αποφύγετε τελείως, καθώς το συκώτι σας μπορεί να είναι είδη επιβαρημένο από την χοληστερίνη και είναι πιθανό να χειροτερέψει με το αλκοόλ.
  • Ρίχνει την πίεση. Το αλκοόλ σε μικρές δόσεις έχει χαλαρωτική και ηρεμιστική δράση, καθώς δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα και ίσως να βοηθήσει στην ρύθμιση της πίεσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπερβάλλοντας με την κατανάλωση αλκοόλ, η αρτηριακή πίεση μπορεί να αυξηθεί.
  • Σας φτιάχνει το κέφι. Χαλαρώνει και βελτιώνει την διάθεση, κυρίως όταν βρίσκεστε με παρέα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν ξεπερνάτε το μέτρο, είναι πολύ πιθανό να περάσετε από την ευφορία στη συναισθηματική αστάθεια ή και στη μέθη, που ενώ στην αρχή σας κάνει να νιώθετε ωραία, μετά από λίγο θα σας προκαλέσει δυσφορία.
  • Αυξάνει την ερωτική διάθεση. Επιδρώντας στο κεντρικό νευρικό σύστημα βοηθάει στην άρση των αναστολών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ξεπεράσετε το μέτρο μπορεί να μειωθεί η ερωτική επιθυμία και να αντιμετωπίσετε πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, αν είστε άντρας.


Πόσο πρέπει να πίνω;

H υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί διάφορα προβλήματα τα οποία είναι: καρκίνος του στόματος, του λάρυγγα, του οισοφάγου, νευρολογικές διαταραχές, εγκεφαλικές βλάβες κ.α.

Οι Οργανισμοί Υγείας έχουν ορίσει τα ανώτατα όρια κατανάλωσης αλκοόλ από υγιείς ενήλικες. Αυτά τα όρια είναι ασφαλή, ώστε να μην προκαλούν μόνιμες βλάβες στον οργανισμό.
  • Για τους άντρες: 21 μονάδες αλκοόλης την εβδομάδα
  • Για τις γυναίκες: 14 μονάδες αλκοόλης την εβδομάδα

Το ιδανικό είναι να κατανέμονται σε όλη την εβδομάδα και να αφήνει κανείς 2 με 3 μέρες κενές χωρίς ποτό. Οριστική βλάβη στην υγεία του μπορεί να αποκτήσει κάποιος, όταν υπερβεί κατά πολύ τα όρια αυτά.

Μια μονάδα αλκοόλης αντιστοιχεί:
  • Σε ένα ποτήρι κρασί (125 ml)
  • Σε ένα ποτήρι μπύρα (250 ml)
  • Σε ένα σφηνάκι ουίσκι, βότκα κ.τ.λ. (25 ml)
  • Σε ένα ποτήρι σέρυ, λικέρ ή μαρτίνι
  • Σε ένα ποτήρι κονιάκ (25 ml)
  • Σε ένα ποτήρι ούζο (50 ml)
  • Η δόση που σερβίρετε σε μπαρ είναι περίπου 50 ml βότκα, ουίσκι, τεκίλα κ.τ.λ. αντιστοιχεί σε 2 μονάδες.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να πίνουν οι γυναίκες όσο οι άντρες.
  • Μια γυναίκα έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα της από ότι ένας άντρας λόγω της διαφοράς του βάρους ακόμα κι αν έχουν πιει την ίδια ποσότητα.
  • Επειδή έχουν μεγαλύτερη ποσότητα λίπους σε σχέση με το νερό, το αλκοόλ διαλύετε πιο δύσκολα.
  • Παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στις παθήσεις του συκωτιού, αφού εμφανίζουν προβλήματα από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μέσα σε μικρό διάστημα από τους άντρες.
Πιείτε κι ένα ποτηράκι λοιπόν αρκεί να μην το παρακάνετε. Στην υγειά σας και… απολαύστε υπεύθυνα!
Πιείτε Κι Ένα Ποτηράκι Πιείτε Κι Ένα Ποτηράκι Reviewed by Modern Greek Woman on Αυγούστου 29, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.