}); Απαλλαχτείτε Μια Για Πάντα Από Την Κυτταρίτιδα - Modern Greek Woman

Απαλλαχτείτε Μια Για Πάντα Από Την Κυτταρίτιδα

Πολλές γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα και προσπαθούν να απαλλαχτούν από αυτή. Με τις παρακάτω συμβουλές δεν θα ανησυχείτε πλέον.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
Τι είναι η κυτταρίτιδα:

Η κυτταρίτιδα όπως όλοι γνωρίζεται χαρακτηρίζεται από την «φλούδα πορτοκαλιού» όψη του δέρματος και είναι χαρακτηριστική  δυσλειτουργία του λιπώδους ιστού. Μια τοπική υπερτροφία.

Αυτό ακούγεται σαν να είναι αρρώστια αλλά δεν είναι.

Αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κυτταρίτιδα είναι μια φυσιολογική κατάσταση για όλες τις γυναίκες και οφείλετε στη δομή του δέρματος, που καθορίζεται από τις ορμονικές επιδράσεις του φύλου. Πρώτα από όλα ας αναγνωρίσουμε σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε.



Στάδια κυτταρίτιδας:

0.  Στάδιο 0
Το δέρμα των μηρών και των γλουτών είναι λείο σε όρθια θέση. Αν πιέσουμε το δέρμα δεν εμφανίζεται η χαρακτηριστική όψη φλούδας πορτοκαλιού. Είναι συνηθισμένη μορφή σε λεπτές γυναίκες και στους άνδρες που έχουν ανεπάρκεια ανδρογόνων.

1.  Στάδιο 1
Αυτό το στάδιο χαρακτηρίζεται από λείο επίσης δέρμα σε όρθια θέση ή ύπτια θέση. Όταν πιέζουμε το δέρμα παρατηρείται αναδίπλωση της επιδερμίδας. Στο στάδιο αυτό υπάρχει διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων και αύξηση των λιποκυττάρων.

2.  Στάδιο 2
Η επιφάνεια του δέρματος είναι λεία σε ύπτια θέση. Αντίθετα στην όρθια παρατηρείται αναδίπλωση της επιδερμίδας, χωρίς να πιέσουμε το δέρμα. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις παχύσαρκες γυναίκες 35-45 ετών.

3.  Στάδιο 3
Στο στάδιο αυτό γίνετε αυτόματη αναδίπλωση της επιδερμίδας και είναι ορατή και στην όρθια και στην οριζόντια θέση χωρίς να πιέσουμε το δέρμα. Αυτό το στάδιο συναντάται στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και την παχυσαρκία.Σε προχωρημένο στάδιο προκαλεί πόνο.


Μέθοδοι αντιμετώπισης:
  1. Αν υπάρχει κάποιο ορμονικό πρόβλημα π.χ. θυρεοειδή, πολυκυστικές ωοθήκες πρέπει να απευθυνθείτε σε ενδοκρινολόγο.
  2. Η κατάλληλη διατροφή είναι σίγουρο ότι θα φέρει αποτελέσματα. Απλή, σωστή και πλήρης σε θρεπτικά συστατικά πρέπει να είναι η διατροφή σας για όλο το χρόνο. Το καθημερινό μενού πρέπει να είναι φτωχό σε λιπαρά και αλμυρά. Συνιστάται φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μεταλλικά άλατα. Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες. Επιτρέπονται τα όσπρια, άπαχα κρέατα, το ψάρι και τα άπαχα τυριά. Ψωμί κατά προτίμηση ολικής αλέσεως. Τα αυγά περιορίζονται. Μειώστε δραστικά από το διαιτολόγιό σας τα κόκκινα κρέατα, τα γλυκά, τα τηγανητά, η κρέμα γάλακτος, ο στιγμιαίος καφές, τα αλκοολούχα ποτά και τα αναψυκτικά. Διαβάστε λεπτομέρειες στα άρθρα Πώς Πρέπει Να Τρώμε και Μεσογειακή Διατροφή. Περιορίστε ή καλύτερα Κόψτε Το Κάπνισμα.
  3. Οι αυξημένες σωματικές δραστηριότητες τονώνουν τους μύες. Αυτό συνεπάγεται στη μείωση των τοξινών και τη συσσώρευση λίπους. Οι κατάλληλες αθλητικές δραστηριότητες καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι η κολύμβηση, η ποδηλασία, το βάδην, ο χορός και γενικά οι αερόβιες ασκήσεις.
  4. Αποφύγετε όσο το δυνατό ψηλοτάκουνα παπούτσια, τα τελείως ίσια και τα πολύ στενά παντελόνια επειδή επιβαρύνουν το κυκλοφορικό σύστημα. Επίσης στις διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος συμβάλουν και άλλοι παράγοντες όπως η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, διαταραχές του κύκλου, διάφοροι στρεσογόνοι παράγοντες.

Βρείτε τα αίτια που προκαλούν κυτταρίτιδα στο δικό σας σώμα και αντιμετωπίστε την κατάλληλα. Οι περιποιήσεις σώματος από αισθητικούς με κατάλληλες κρέμες και θεραπείες έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Απαλλαχτείτε Μια Για Πάντα Από Την Κυτταρίτιδα Απαλλαχτείτε Μια Για Πάντα Από Την Κυτταρίτιδα Reviewed by Modern Greek Woman on Αυγούστου 04, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.