}); 7 Χρήσιμες Συμβουλές Ομορφιάς Για Τον Χειμώνα - Modern Greek Woman

7 Χρήσιμες Συμβουλές Ομορφιάς Για Τον Χειμώνα

Ο χειμώνας έρχεται και η επιδερμίδα του σώματός σας πρέπει να είναι προετοιμασμένη. Το κρύο, ο αέρας, η υγρασία και οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας (από τους εσωτερικούς στους εξωτερικούς χώρους) είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους το δέρμα σου υποφέρει περισσότερο το χειμώνα από ότι το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα παρουσιάζει αφυδάτωση, θαμπή όψη και έντονη αίσθηση τραβήγματος.

ΟΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μην αγχώνεσαι όμως, γιατί ακόμα κι αν η θερμοκρασία πέσει πολύ, αν ακολουθήσεις μερικές απλές και εύκολες συμβουλές ομορφιάς, το σώμα σου θα είναι όμορφο και λαμπερό κάθε μέρα.


Οδηγός επιβίωσης:
  • Χρησιμοποίησε απαλά προϊόντα στο μπάνιο. Προτίμησε αφρόλουτρα με ενυδατικά συστατικά και έλαια, που δεν διαταράσσουν το υδρολιπιδικό φιλμ στην επιφανειακή στιβάδα.
  • Πες όχι στο καυτό νερό. Είναι χαλαρωτικό, όμως, οι υψηλές θερμοκρασίες αφαιρούν τα λιπίδια από την επιφανειακή στιβάδα με αποτέλεσμα η κεράτινη στιβάδα (πρώτη στιβάδα της επιδερμίδας) να μη συγκρατεί την υγρασία και έτσι να αφυδατώνεται πιο γρήγορα.
  • Κάνε απολέπιση. Τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να φράζει και να φαίνεται θαμπή. Η συστηματική απολέπιση, μια φορά την εβδομάδα κάνει θαύματα. 
Όταν κάνεις απολέπιση, να μην ξεχνάς να επιμένεις σε περιοχές, όπως οι πατούσες, τα γόνατα και οι αγκώνες, ενώ καλό είναι να αποφεύγεις τα σημεία όπου υπάρχουν ευρυαγγείες.

  • Μην ξεχνάς την ενυδάτωση. Ο χειμώνας απαιτεί έξτρα φροντίδα, για αυτό αναζήτησε προϊόντα με πλούσια ενυδάτωση, όπως η βαζελίνη και το βούτυρο καρτιέ που δημιουργούν φραγμό στην επιφάνεια του δέρματος αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας.
  • Να τρως και να κοιμάσαι καλά. Πρόσφερε στον οργανισμό σου επιπλέον ενυδάτωση καταναλώνοντας πολλά φρούτα και λαχανικά (ενημερώσου για τις σωστές διατροφικές επιλογές στα άρθρα Πώς Πρέπει Να Τρώμε και Μεσογειακή Διατροφή ή μάθε Συνταγές Χωρίς Ενοχές). Επίσης ο καλός ύπνος βοηθάει το σώμα να διατηρείται ενυδατωμένο και υγιές.
  • Φρόντισε τα χέρια σου. Πρόκειται για το μόνο σημείο του σώματος που είναι συνέχεια εκτεθειμένο στους περιβαλλοντικούς ρύπους, στις καιρικές συνθήκες, αλλά και στα χημικά συστατικά που περιέχονται στα απορρυπαντικά. Για αυτό να βάζεις συχνά μια πλούσια κρέμα χεριών.
  • Κάνε ντους μετά την γυμναστική. Ο ιδρώτας που με πολύ κόπο παράγεις όταν γυμνάζεσαι, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και γι’ αυτό δεν πρέπει να παραμένει στην επιδερμίδα σου για πολλή ώρα, ειδικά αν έχεις δερματικά προβλήματα, όπως έκζεμα. Αμέσως, λοιπόν, μόλις ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου, είναι απαραίτητο να κάνεις ντους.


Μάθε πως να φτιάξεις τις δικές σου Σπιτικές Μάσκες Και Πίλινγκ Προσώπου!

Κάνε πράξη αυτές τις χρήσιμες συμβουλές ομορφιάς ώστε το δέρμα σου να μην υποφέρει κάθε χειμώνα.
7 Χρήσιμες Συμβουλές Ομορφιάς Για Τον Χειμώνα 7 Χρήσιμες Συμβουλές Ομορφιάς Για Τον Χειμώνα Reviewed by Modern Greek Woman on Οκτωβρίου 12, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.