}); Τι 30 Τι 40 Τι 50...Τα Μυστικά Της Αντιγήρανσης - Modern Greek Woman

Τι 30 Τι 40 Τι 50...Τα Μυστικά Της Αντιγήρανσης

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω να χρησιμοποιώ αντιγηραντική κρέμα; Ποια κρέμα πρέπει να διαλέξω; Ευτυχώς, τα επιτεύγματα της κοσμετολογίας είναι εδώ για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα από ρυτίδες, χαλάρωση ή θαμπάδα. Η πολυπλοκότητα όμως των προϊόντων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αλλά και οι διαφορετικές ανάγκες κάθε γυναίκας απαιτούν μια εξατομικευμένη απάντηση για την κάθε μια από εμάς.


Επιπλέον μπορεί να είναι άδικο, αλλά μια γυναίκα 50 ετών - είτε λόγω γονιδίων, είτε τρόπου ζωής - μπορεί να δείχνει πολύ νεότερη και από την άλλη μια γυναίκα 30 ετών να έχει ήδη τις πρώτες ρυτίδες. Παρόλα αυτά, σε γενικές γραμμές τα πέντε στάδια στη ζωή μιας γυναίκας θέτουν διαφορετικά αιτήματα και απαιτούν διαφορετικές απαντήσεις.



Στα 20:

Αυτό που αλλάζει: Όχι πολλά πράγματα. Είναι όμως η σωστή δεκαετία για να αποκτήσετε τις καλές συνήθειες: καθαρισμός και ενυδάτωση, πρωί και βράδυ. Μια ενυδατική κρέμα αρκεί. Το δέρμα έχει την ικανότητα να αναπλάθεται μόνο του και να παράγει τις απαιτούμενες ποσότητες κολλαγόνου.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε: Ανάλογα με τον τύπο δέρματος διαλέγεται την κατάλληλη ενυδατική κρέμα. Διαβάστε το σύντομο άρθρο Τύποι Δέρματος. Η κρέμα νυκτός δεν είναι απαραίτητη αλλά γύρω στα 25 ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε μια κρέμα ματιών: οι πρώτες ρυτίδες κάνουν πάντα την εμφάνιση τους γύρω από τα μάτια.



Στα 30:

Αυτό που αλλάζει: Η ποιότητα της επιδερμίδας αρχίζει να αλλοιώνεται. Ο μεταβολισμός πέφτει, η ανανέωση των κυττάρων δεν γίνεται με τον ίδιο ρυθμό, η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να μειώνεται. Τα πρώτα εμφανή σημάδια στο πρόσωπο είναι αυτά που ονομάζουμε ρυτίδες έκφρασης και αφυδάτωσης. Μικρές και επιφανειακές, οι ρυτίδες αυτές αντιμετωπίζονται πιο άμεσα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε: Αν στο πρόσωπό σας βλέπετε τις πρώτες ρυτίδες, χρησιμοποιήστε μια αντιγηραντική κρέμα για τις «πρώτες ρυτίδες» δύο φορές το χρόνο, το φθινόπωρο και την άνοιξη (πρωί και βράδυ). Στο ενδιάμεσο χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα. Μέχρι τα 40, αυτό που είναι βασικό είναι να μην αφήνουμε το δέρμα εκτεθειμένο σε εξωγενής παράγοντες όπως η ρύπανση, ο ήλιος κ.α. Για τις επιπτώσεις του ήλιου διαβάστε Τα Υπέρ Και Τα Κατά Του Ήλιου. Αν οι ρυτίδες είναι εγκατεστημένες, χρησιμοποιήστε μια αντιρυτιδική κρέμα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Φροντίστε μαζί με το πρόσωπο να απλώνεται μια καλή ποσότητα της κρέμας και στο λαιμός σας.


Στα 40:

Αυτό που αλλάζει: Οι ρυτίδες γίνονται πιο ορατές και «κατεβαίνουν» στο κάτω μέρος του προσώπου. Οι εκφράσεις που συνηθίζουμε να κάνουμε πλέον αποτυπώνονται μόνιμα στο πρόσωπό μας. Οι δυσχρωμίες και η χαλάρωση κάνουν την εμφάνιση τους την πενταετία μεταξύ 40 και 45 ετών. Σε αυτή την ηλικία, η αντιγηραντική κρέμα δικαιολογεί πραγματικά την ύπαρξή της στο ραφάκι του μπάνιου σας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε: Χρησιμοποιήστε την κατάλληλη κρέμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε πρωί και βράδυ. Μπορείτε να βάζετε την ίδια ή εναλλακτικά μία το πρωί και μία το βράδυ. Η κρέμα ημέρας συνήθως διαθέτει και κάποια αντηλιακή προστασία ενώ η κρέμα νυκτός διαθέτει μία «πλούσια» σύνθεση. Για καλύτερα αποτελέσματα, διαλέξτε κρέμες της ίδιας εταιρείας ώστε να είναι συμβατές μεταξύ τους. Επιπλέον, τα σέρουμ είναι οι σωστοί σύμμαχοι, καθώς περιέχουν δύο φορές περισσότερα ενεργά συστατικά απ’ ότι οι αντίστοιχες κρέμες. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε συνεχώς, αλλά η δική μας συμβουλή είναι να το αντιμετωπίζετε σαν μία θεραπεία που θα εφαρμόσετε κάθε φορά που αλλάζει η σεζόν ή μετά από μια κουραστική περίοδο.

Στα 50:

Αυτό που αλλάζει: Η εμμηνόπαυση αποτελεί μια νέα στροφή στη ζωή της γυναίκας. Η ποιότητα του δέρματος αλλάζει, η χαλάρωση είναι εμφανής, το περίγραμμα του προσώπου αλλοιώνεται. Η παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης πέφτει σημαντικά, η ανάπλαση του δέρματος καθυστερεί. Οι πανάδες και οι δυσχρωμίες αυξάνονται σημαντικά.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε: Χρησιμοποιήστε μία αντιγηραντική κρέμα για «ώριμο δέρμα» πρωί και βράδυ. Θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα της γήρανσης και επιπλέον θα «ανακουφίσει» το δέρμα σας.

Στα 60:

Αυτό που αλλάζει: Η φθορά συνεχίζεται και η επιδερμίδα γίνεται περισσότερο ευαίσθητη και εύθραυστη. Οι «κάθετες» ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους και το πρόσωπο «υποκύπτει» στους νόμους της βαρύτητας.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε: Συνεχίστε με μια ακόμα πιο πλούσια αντιρυτιδική κρέμα. Ακούστε τις επιθυμίες σας και νιώστε ευχαρίστηση απλώνοντας στο πρόσωπό σας μια κρέμα της οποίας απολαμβάνετε τη μυρωδιά, την υφή και την αίσθηση που αφήνει. Είναι σημαντικό να δίνουμε ικανοποίηση τόσο στο σώμα, όσο και στο πνεύμα μας, αποδεχόμενες το πέρασμα του χρόνου. Το πρόσωπό σας δηλώνει τη ζωή που ζήσατε, γι’ αυτό και πρέπει να το αγαπάτε και να το φροντίζετε.

Διαβάστε και το άρθρο Το Ρολόι Του Δέρματος


Η ηλικία του δέρματος δεν έχει να κάνει με την βιολογική ηλικία. Μπορεί το δέρμα μιας νέας κοπέλας στα 20 να μοιάζει με 30, ή ένα δέρμα καλά διατηρημένο στα 45 να μοιάζει με 25! Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήστε σωστές συνήθειες όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας σας.
Τι 30 Τι 40 Τι 50...Τα Μυστικά Της Αντιγήρανσης Τι 30 Τι 40 Τι 50...Τα Μυστικά Της Αντιγήρανσης Reviewed by Modern Greek Woman on Οκτωβρίου 02, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.