}); Τύποι Δέρματος - Modern Greek Woman

Τύποι Δέρματος

Η φροντίδα του δέρματος πρέπει να ξεκινήσει από τη μικρή ηλικία (18 χρονών) γιατί όταν το δέρμα έχει παραμεληθεί, είναι πιο δύσκολο να βελτιώσει την εμφάνιση του ή την ζημιά που έχει γίνει από την παραμέληση. Οι θεραπείες προσώπου και η κατάλληλη καθημερινή καλλυντική περιποίηση μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας και ελκυστικότητας του δέρματος για όλη την διάρκεια της ζωής του.

ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Μέσα από τα επόμενα άρθρα του site μας θα ενημερωθείτε πώς να προφυλάξετε το δέρμα σας με τις κατάλληλες θεραπείες αλλά πρώτα από όλα πρέπει να γνωρίσετε τον τύπο επιδερμίδας σας.
  • ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ: Έιναι το υγιές δέρμα, συνήθως το νεανικό, χαρακτηρίζεται από έλλειψη ξηρότητας ή λιπαρότητας, έχει ικανοποιητικό πάχος, είναι απαλό, δείχνει ενυδατωμένο και διακρίνεται από ένα απαλό χνούδι.
  • ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ: Έχει μεγάλους πόρους. Ο τύπος  αυτός  αργεί  να κάνει ρυτίδες , αλλά όταν κάνει είναι λίγες και βαθιές. Διακρίνεται γυαλάδα και λιπαρότητα.


  • ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ: Είναι λεπτό, στην νεανική ηλικία δείχνει πορσελάνινο, έχει μικρούς πόρους και είναι λείο χωρίς σμήγμα. Με  αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικρές ρυτίδες.
  • ΜΙΚΤΟ ΔΕΡΜΑ: Είναι ο συνδυασμός 2 τύπων μαζί. Ξηρό και λιπαρό συνήθως στο Τ, δηλαδή μέτωπο μύτη πιγούνι. Μπορεί να είναι κανονικό και λιπαρό στο Τ.
  • ΩΡΙΜΟ ΔΕΡΜΑ: Είναι το κουρασμένο - άτονο που μπορεί να είναι μετά από ασθένεια ή περίοδο εντόνου στρες, απαιτεί εντατική φροντίδα.
Ο τύπος επιδερμίδας δεν είναι επ'αόριστον, γι'αυτό οφείλουμε να τον προσέχουμε. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό κληρονομείται, επηρεάζεται όμως από περιβαλλοντολογικές συνθήκες, από διατροφή ή από ασθένεια.


Διάφοροι εχθροί του δέρματος: οινόπνευμα – φάρμακα – κάπνισμα - αυξομειώσεις βάρους - υπερβολικό μασάζ.


Διαβάστε το άρθρο Περιποίηση Του Δέρματος για να μάθετε να φροντίζετε το δέρμα σας σύμφωνα με τον τύπο δέρματος που έχετε.
Τύποι Δέρματος Τύποι Δέρματος Reviewed by Modern Greek Woman on Απριλίου 06, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.