}); 11 Απλοί Τρόποι Για Να Αντιμετωπίσετε Την Αϋπνία - Modern Greek Woman

11 Απλοί Τρόποι Για Να Αντιμετωπίσετε Την Αϋπνία

Είναι ήδη αργά και όπως κάθε βράδυ στριφογυρίζετε στο κρεβάτι σας με χιλιάδες σκέψεις να «περνάνε» από το μυαλό σας. Γνωρίζεται όμως ότι πρέπει να κοιμηθείτε διότι αύριο το πρωί πρέπει να σηκωθείτε νωρίς για μια ακόμα κουραστική μέρα. Κοιτάζετε ξανά και ξανά το ρολόι και αρχίζετε να εκνευρίζεστε επειδή ο Μορφέας για άλλη μια φορά αργεί να εισβάλει στα όνειρα σας. Διαβάστε παρακάτω 11 απλούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε την Αϋπνία.

ΑΥΠΝΙΑ

Οι ειδικοί εξηγούν ότι ο ύπνος είναι μια φυσική ανάγκη του οργανισμού, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνετε για πάντα άυπνοι! Χαλαρώστε. Ο οργανισμός σας θα βρει τον τρόπο να πάρει τον ύπνο που χρειάζεται. Αν εκνευρίζεστε τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, θα καθυστερήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακολουθείστε τις παρακάτω εντολές που μπορεί να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την αϋπνία.


  • Σηκωθείτε από το κρεβάτι σας αφού δεν σας παίρνει ο ύπνος, και ασχοληθείτε με οτιδήποτε σας ευχαριστεί. Π.χ. διαβάστε ένα βιβλίο ή περιοδικό.
  • Αερίστε το υπνοδωμάτιο και προσπαθήστε η θερμοκρασία του δωματίου να είναι περίπου 20ο Κελσίου. Δεν πρέπει ούτε να κρυώνετε αλλά ούτε να ζεσταίνεστε. Το κρεβάτι σας πρέπει να είναι καλά στρωμένο.
  • Αν υπάρχουν συχνά θόρυβοι προμηθευτείτε ωτοασπίδες και χρησιμοποιήστε τις.
  • Κλείστε την πόρτα και την τηλεόραση.
  • Ένα χλιαρό ή ζεστό μπάνιο συνήθως βοηθάει να χαλαρώσετε.
  • Πάρτε ένα μολύβι και ένα χαρτί. Σημειώστε εκεί τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρας ώστε να φύγουν από τις πολλές σκέψεις του μυαλού σας.
  • Σκεφτείτε κάτι όμορφο όπως π.χ. την αγαπημένη σας παραλία και ταξιδέψτε.
  • Κλειδώστε την εξώπορτα και βάλτε συναγερμό εάν έχετε, για να σας φύγει ο φόβος.
  • Εξαφανίστε το ρολόι από δίπλα σας. Ειδικά εάν έχετε κάποιο από τα παλιά όπου κάνουν θόρυβο.
  • Βάλτε την αγαπημένη σας ήρεμη μουσική και χαλαρώστε.

Αν υποφέρεται συχνά από αϋπνίες σίγουρα θα σας έχει περάσει από το μυαλό να χρησιμοποιήσετε υπνωτικά χάπια. Τα υπνωτικά όμως δεν αποτελούν λύση. Υπάρχει κίνδυνος εθισμού. Ο οργανισμός θα συνηθίσει με αυτά και δεν θα μπορεί αλλιώς να κοιμηθεί. Αν τα παίρνετε ήδη και τα σταματήσετε απότομα, μπορεί να σας δημιουργήσουν στερητικό σύνδρομο με πολύ άσχημα συμπτώματα. Επίσης, προκαλούν αντοχή, πράγμα που σημαίνει πως αν τα χρησιμοποιείτε, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, θα αναγκαστείτε να χρειάζεστε όλο και μεγαλύτερη δόση για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα φάρμακα αυτά δίνονται πάντα με τη συμβουλή και επίβλεψη γιατρού.

11 Απλοί Τρόποι Για Να Αντιμετωπίσετε Την Αϋπνία 11 Απλοί Τρόποι Για Να Αντιμετωπίσετε Την Αϋπνία Reviewed by Modern Greek Woman on Οκτωβρίου 08, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.