}); Πρέπει Να Κοιμόμαστε Το Μεσημέρι Ή Μήπως Τελικά Όχι; - Modern Greek Woman

Πρέπει Να Κοιμόμαστε Το Μεσημέρι Ή Μήπως Τελικά Όχι;

Γενικά τα οφέλη του ύπνου για την υγεία μας τα ξέρουμε. Ξεκουράζει το μυαλό και το σώμα. Κατά την διάρκειά του ο εγκέφαλος επεξεργάζεται και αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες που παρέλαβε μέσα στην ημέρα, πράγμα απαραίτητο προκειμένου να έχει χώρο για να αποθηκεύσει τις πληροφορίες της επόμενης μέρας. Είναι μια φυσιολογική ανάγκη του οργανισμού, κι αν για κάποιο λόγο στερείστε από ύπνο, υπάρχει κίνδυνος να αποκοιμηθείτε ξαφνικά την ώρα που οδηγείτε ή χειρίζεστε κάποιο μηχάνημα. Άκρως επικίνδυνο για τη ζωή σας.

ΥΠΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ
Πόσο τελικά πρέπει να κοιμόμαστε;

Τα βρέφη κοιμούνται περίπου 18 ώρες (για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το Ύπνος Για Βρέφη), τα παιδιά μέχρι 12 χρονών χρειάζονται γύρω στις 11 ώρες. Αν το παιδί σας επιμένει να κοιμάται στο κρεβάτι σας, διαβάστε στο άρθρο Έχετε Να Κοιμηθείτε Με Τον Σύζυγο Από Τότε Που Γεννήσατε; πώς θα το αποφύγετε. Όσον αφορά τους ενηλίκους η διάρκεια του ύπνου είναι ιδιοσυγκρασιακό ζήτημα. Άλλοι έχουν ανάγκη να κοιμούνται 8-9 ώρες και άλλοι 6-7. Οι ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη 4-5 ώρες ύπνου. Η απόδοση του ύπνου εξαρτάται και από την ποιότητά του.

Κατά την διάρκεια του ύπνου βλέπετε όνειρα και ενεργοποιείτε η διαδικασία της αρχειοθέτησης των εμπειριών (κατάσταση REM). Ο ύπνος αυτός αρχίζει μετά τα μεσάνυχτα, τις πρώτες πρωινές ώρες. Αν αντί για το βράδυ κοιμηθείτε την ημέρα, θα είναι μικρότερη η διάρκεια του ύπνου REM. Έτσι θα χρειάζεστε περισσότερες ώρες ύπνου, προκειμένου να τον αναπληρώσετε. Αν κοιμηθείτε 7 ώρες στη διάρκεια της ημέρας, θα νιώθετε κουρασμένοι, ενώ αν κοιμηθείτε για το ίδιο διάστημα τη νύχτα, θα ξυπνήσετε ευδιάθετοι και ξεκούραστοι.



Η σημασία του μεσημεριανού ύπνου

Υπάρχουν ελληνικές έρευνες που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η σιέστα βοηθά στη προοπτική της μακροζωίας (διαβάστε και το άρθρο Εξασκείστε Το Μυαλό Σας Για Μακροζωία). Είναι βέβαιο πως ο μεσημεριανός ύπνος, σας αποφορτίζει και ανανεώνει τις σωματικές και πνευματικές σας δυνάμεις, για να συνεχίσετε πιο αποδοτικά το πρόγραμμα της ημέρας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 30 λεπτά ξεκούρασης στη διάρκεια της ημέρας αντιστοιχούν με 2 ώρες βραδινού ύπνου και παίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των κατεχολαμινών, που όταν είναι αυξημένες επιβαρύνουν την καρδιά μας.


Παρ’ όλα αυτά δώστε σημασία που θα επιλέξετε να πάρετε τον μεσημεριανό σας ύπνο. Ένας άβολος καναπές ή πολυθρόνα που ενδεχομένως να σας πάρει ο ύπνος μπορεί να επιφέρει πόνους στον αυχένα σας και ίσως σας προκαλέσει πονοκέφαλο.
Πρέπει Να Κοιμόμαστε Το Μεσημέρι Ή Μήπως Τελικά Όχι; Πρέπει Να Κοιμόμαστε Το Μεσημέρι Ή Μήπως Τελικά Όχι; Reviewed by Modern Greek Woman on Οκτωβρίου 07, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.