}); Σπιτικές Μάσκες Και Πίλινγκ Προσώπου - Modern Greek Woman

Σπιτικές Μάσκες Και Πίλινγκ Προσώπου

Εν όψει κρίσης αγαπητές μου αναγνώστριες γεννήθηκε η ιδέα μου να σας παρουσιάσω εύκολες σπιτικές συνταγές για καλλυντικά για εξοικονόμηση χρημάτων. Οι μάσκες θα προετοιμαστούν από φρέσκα φρούτα, λαχανικά, αυγά, βότανα, γάλα και έλαια βιταμινών ή εκχυλίσματα εάν επιθυμείτε. Η μόνη αντένδειξη είναι αν έχετε κάποια αλλεργία σε κάποιο υλικό που θα χρησιμοποιήσετε. Κάντε ένα τεστ της μάσκας πρώτα πίσω από την περιοχή του αυτιού. Αν μέσα σε 10΄ ερεθιστεί, κοκκινίσει ή έχετε φαγούρα μην το χρησιμοποιήσετε.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ

Καθαρισμός του δέρματος
  • Ξεκινάμε πάντα με καθαρά χέρια να καθαρίσουμε την επιδερμίδα με ένα κατάλληλο για το τύπο δέρματός μας καθαριστικό (αν δεν γνωρίζετε τον τύπο δέρματος σας ανατρέξτε στο άρθρο Τύποι Δέρματος) αφαιρούμε μεικ απ, σκόνες και ρύποι.  
  • Φτιάχνουμε ένα πολύ εύκολο πίλινγκ, 3 κουταλιές μικρές μέλι, μία μικρή χούφτα χοντρό αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατέψτε. ΠΡΟΣΟΧΗ: Aν είναι ευαίσθητο το δέρμα σας  ή έχει ευρυαγγείες χρησιμοποιήστε αλάτι λεπτό. Δεν τρίβουμε πάνω σε σπυράκια.
  • Με βρεγμένα χέρια παίρνουμε λίγη ποσότητα από το πίλινγκ που φτιάξαμε και τρίβουμε ελαφρά για 3’ περίπου με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις. Το πίλινγκ έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, έτσι φαίνεται πιο καθαρό και ξεκούραστο. Βοηθάει επίσης να διεισδύσουν τα καλλυντικά που θα ακολουθήσουν πιο βαθιά για καλύτερα αποτελέσματα!

Περιποίηση του δέρματος
  • Υπάρχουν πολλές φρέσκες μάσκες φρούτων. Φρέσκες φράουλες μπορούν να τριφτούν ή να κοπούν σε κομματάκια και να εφαρμοστούν στο πρόσωπο (συνήθως πάνω από μία γάζα) για μία στυπτική και τονωτική μάσκα. Λεμόνια και γκρέιπφρουτ είναι πολύ όξινα για να χρησιμοποιούνται απευθείας στο δέρμα. Οι μπανάνες μπορούν να κομματιαστούν ή να πολτοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια μάσκα για ξηρά και ευαίσθητα δέρματα. Είναι πλούσιες σε βιταμίνες, ποτάσιο, ασβέστιο και φώσφορο και αφήνουν το δέρμα μαλακό και λείο.
  • Το αβοκάντο μπορεί να πολτοποιηθεί και να απλωθεί στο πρόσωπο, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες και απαραίτητα έλαια και δημιουργεί μια ωφέλιμη μάσκα για ξηρά και ευαίσθητα δέρματα.
  • Άλλα φρούτα και λαχανικά που είναι στυπτικά και έχουν τέλεια λειαντική ποιότητα είναι: πανάγια, ντομάτες, μήλα και αγγούρια. Αυτά τα φρούτα ή λαχανικά μπορούν να πολτοποιηθούν ή να κομματιαστούν, μετά να απλωθούν στο πρόσωπο. Οι γάζες βοηθούν στο να κρατηθούν οι μάσκες στη θέση τους.
  • Οι πατάτες λεπτοκομμένες ή τριμμένες εφαρμόζονται πάνω από γάζα, χρησιμοποιούνται για λιπαρό ή κηλιδωμένο δέρμα. Ακόμα, αυτή η μάσκα θα μειώσει το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών.
  • Το ασπράδι ενός αυγού μπορεί να χτυπηθεί μέχρι να γίνει αφράτο και να εφαρμοστεί στο πρόσωπο σαν μάσκα. Το ασπράδι του αβγού έχει συσφικτικά και καθαριστικά αποτελέσματα. Είναι ωφέλιμο για όλους τους τύπους δέρματος.
  • Το μέλι χρησιμοποιείτε για τις τονωτικές, συσφικτικές και ενυδατικές του ιδιότητες.
  • Όταν οι βιταμίνες απλώνονται στο πρόσωπο μέσα σε μάσκες προσώπου μπορούν να επιδράσουν ως εξής:
         Βιταμίνη Α: Μαλακώνει και λιπαίνει το ξηρό και σκληρό δέρμα.
         Βιταμίνη Β: Χρησιμοποιείται  για ανάπλαση.
         Βιταμίνη C: Έχει στυπτικές επιδράσεις.
         Βιταμίνη Ε: Έχει ενυδατικές επιδράσεις και μαλακώνει το ξηρό και σκληρό δέρμα.
  • Τα βότανα χρησιμοποιούνται για τη φυσική τους ποιότητα. Βυθίζονται στο νερό για να φτιάξουν το τσάι. Το τσάι μετά απλώνετε στο πρόσωπο με μια νωπή κομπρέσα μάσκας. Αφήνετε στο πρόσωπο για 10’. Τα βότανα που συνήθως χρησιμοποιούνται στις μάσκες είναι: καμφορά, χαμομήλι, θυμάρι, μέντα.
ΤΣΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΜΑΣΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Για περισσότερα πάνω στα βότανα διαβάστε τα άρθρα Αρωματοθεραπεία, Αντλείστε Υγεία Από Την Φύση και Θεραπεία Με Βότανα.

Εφαρμόστε αυτές τις σπιτικές μάσκες και πίλινγκ προσώπου για να γίνετε ακόμα πιο όμορφες!
Σπιτικές Μάσκες Και Πίλινγκ Προσώπου Σπιτικές Μάσκες Και Πίλινγκ Προσώπου Reviewed by Modern Greek Woman on Ιουνίου 18, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.