}); Ποια Είναι Η Σωστή Αποθήκευση Και Συντήρηση Φρούτων - Modern Greek Woman

Ποια Είναι Η Σωστή Αποθήκευση Και Συντήρηση Φρούτων

Ποια φρούτα μπαίνουν στο ψυγείο και ποια τρώγονται μέσα σε μια μέρα για να μην χάσουν την θρεπτική τους αξία; Χρήσιμες πληροφορίες για κάθε νοικοκυρά του σπιτιού. Για την καλύτερη αποθήκευση, συντήρηση και κατανάλωση φρούτων. Τα φρούτα είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας, γεμάτα βιταμίνες, και πρέπει να τα εντάξετε στην διατροφή σας αν δεν το κάνετε ήδη. Για να μην χάσουν όμως τις θρεπτικές τους αξίες, διαβάστε πώς θα τα προφυλάξετε.
ΦΡΟΥΤΑ

Πρέπει να χρησιμοποιούμε φρέσκα φρούτα και να τα διατηρούμε κατάλληλα για να μην χάνουν τη νοστιμιά τους, που βασίζεται στις βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα. Τα φρέσκα φρούτα είναι ευαίσθητα και πρέπει να τα προφυλάσσουμε. Δεν πρέπει να τα χτυπάμε ή να τα πιέζουμε, γιατί έτσι χαλάνε και μολύνονται γρηγορότερα από μικροοργανισμούς.

  • ΜΗΛΑ: Τα τοποθετούμε στο ψυγείο χωρίς να τα τυλίξουμε ή να τα σκεπάσουμε. Τα άγουρα μήλα μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε ένα ψυχρό δωμάτιο. Τα ώριμα μήλα διατηρούνται στο ψυγείο.
  • ΒΕΡΙΚΟΚΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ, ΑΧΛΑΔΙΑ, ΓΙΑΡΜΑΔΕΣ:  Αν είναι ώριμα διατηρούνται στο ψυγείο. Αν είναι άγουρα, σε δροσερό δωμάτιο. Τα ώριμα πρέπει να καταναλωθούν σε 2-3 μέρες.
  • ΜΠΑΝΑΝΕΣ: Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, όχι στο ψυγείο γιατί μαυρίζουν.
  • ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΚΕΡΑΣΙΑ: Διατηρούνται στο ψυγείο. Δεν πρέπει να κόβουμε τα κοτσάνια. Πρέπει να καταναλωθούν σε 2 μέρες.
  • ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ, ΠΕΠΟΝΙΑ: Διατηρούνται σε δροσερό μέρος, όχι στο ψυγείο γιατί χάνεται το άρωμά τους. Στο ψυγείο διατηρούνται για περισσότερο χρόνο.
  • ΑΝΑΝΑΣ: Av είναι ώριμος διατηρείτε στο ψυγείο, διαφορετικά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ: Η ανοιχτή κονσέρβα διατηρείται στο ψυγείο για μια μέρα, αν είναι σκεπασμένη. Μπορούμε να κρατήσουμε το περιεχόμενο στην κονσέρβα του αν δεν μας ενοχλεί η μεταλλική γεύση που αποκτά. Καλύτερα, όμως, είναι να το βάλουμε σε άλλο δοχείο και αφού το σκεπάσουμε να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο.
  • ΞΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ: Φυλάσσονται σε κλειστά δοχεία σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός κι αν το δωμάτιο είναι πολύ υγρό και ζεστό, οπότε μπορεί να μουχλιάσουν.
  • ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΙ ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ: Διατηρούνται στην κατάψυξη. Όταν διαλυθούν φυλάσσονται στο ψυγείο.
  • ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ: Εάν ανοιχτεί φυλάσσεται στο ψυγείο σκεπασμένη.
Μάθετε από ποιες τροφές μπορείτε να πάρετε τις Βιταμίνες Μέταλλα Και Ιχνοστοιχεία.

Advertisement

Έτσι, μπορούμε να προσλάβουμε όλες τις αναγκαίες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός. Επωφεληθείτε από την πληθώρα φρούτων που υπάρχει στην χώρα μας και εντάξτε τα στην διατροφή σας.
Ποια Είναι Η Σωστή Αποθήκευση Και Συντήρηση Φρούτων Ποια Είναι Η Σωστή Αποθήκευση Και Συντήρηση Φρούτων Reviewed by Modern Greek Woman on Σεπτεμβρίου 27, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.