}); Η Γυναίκα Δεν Είναι Μόνο Νοικοκυρά Στο Γάμο - Modern Greek Woman

Η Γυναίκα Δεν Είναι Μόνο Νοικοκυρά Στο Γάμο

Τόσο για τον άντρα όσο για την γυναίκα, ο γάμος σημαίνει μια αλλαγή στην πορεία της ζωής. Η συμβίωση δύο ανθρώπων είναι μια αυστηρή δοκιμασία. Σήμερα υπάρχουν λίγοι ευτυχισμένοι και αρμονικοί γάμοι. Η γυναίκα όμως δεν είναι μόνο νοικοκυρά στο γάμο.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ

“Ο γάμος είναι καθήκον για δύο ανθρώπους που κάθονται στην ίδια βάρκα και πρέπει να ρυθμίζουν τις κινήσεις σύμφωνα με μία μουσική που δεν ακούγονται.”

-       - Γιόζεφ Ράττνερ


Αν η γυναίκα εργαζόταν πριν το γάμο, έπαιρνε μισθό, είχε ένα συγκεκριμένο ωράριο, αναγνωριζόταν οι αποδόσεις της. Οι απαιτήσεις του επαγγέλματος της έδιναν το αίσθημα ότι αποδίδουν. Όταν με το γάμο σταματάει την επαγγελματικής της εργασία, το «επαγγελματικό περιβάλλον» της αλλάζει πολύ. Μόνο σε έναν καλό γάμο είναι ευχάριστο το καθήκον να εκτελεί «απλήρωτη οικιακή εργασία» για τον άντρα και τα παιδιά και να αφιερώνεται αποκλειστικά στο καλό και στην πρόοδο της οικογένειας.

Η γυναίκα περιμένει αναγνώριση για τους κόπους της μόνο από τον άντρα της, ο οποίος – όπως έχουν σήμερα τα πράγματα – σπάνια αποδίδει την ανάλογη εκτίμηση. Μερικοί άντρες τονίζουν εντελώς άδικα ότι αυτοί φέρνουν τα χρήματα στο σπίτι και υποβιβάζουν την εργασία του σπιτιού που κάνουν οι γυναίκες. Έτσι μπορούν να συμβούν στη γυναίκα δυσάρεστα αισθήματα, ότι δεν βρίσκει καμία ικανοποίηση και θεωρεί την ζωή της μονότονη και χωρίς περιεχόμενο.

Νοικοκυρά και προσωπικότητα

Πρέπει η ζωή της νοικοκυράς να είναι μονότονη;

Πολλές γυναίκες ανατρέφουν τα παιδιά τους μέχρι να πάνε σχολείο και μετά αναζητούν μία εργασία μισή μέρα, για να αλλάξουν ενδιαφέροντα και περιβάλλον. Επίσης, κερδίζοντας χρήματα αποκτούν αυτοεκτίμηση και ξελαφρώνουν το οικονομικό βάρος από τον σύζυγο. Δεν είναι εύκολο όμως, γιατί οι απαιτήσεις του νοικοκυριού είναι μεγάλες να ασχολούνται και επαγγελματικά.


Τι μπορεί να κάνει λοιπόν η γυναίκα για να βγάλει από την ζωή της το αδιέξοδο της καθημερινής ρουτίνας;

Το επάγγελμα σπάνια μπορεί να μας ικανοποιεί εντελώς. Γι‘ αυτό έχει σημασία να χρησιμοποιούμε τις ελεύθερες ώρες μας για την μόρφωση και την εξέλιξή μας.

Η σύζυγος, π.χ., που στις ελεύθερες ώρες της παρακολουθεί μαθήματα, που ευρύνει την μόρφωσή της και παίρνει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα τα βγάλει πέρα με τις δουλειές του σπιτιού της πολύ ευκολότερα από εκείνη που ασχολείται μόνο με αυτές.

Επίσης κάθε γυναίκα πρέπει να βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της – μακριά από τα παιδιά και τον σύζυγο – ώστε να «ξεσκάει» και να νιώθει πως δεν είναι η μόνιμη παιδαγωγός, υπηρέτρια και σύζυγος  Αυτό μπορεί να είναι είτε ένας καφές με τις φίλες της, μια βόλτα στα μαγαζιά, γυμναστική ή ένας απλός περίπατος στο πάρκο.

Το καθήκον του άντρα που «βρίσκετε πιο πολύ στον έξω κόσμο» όπου συλλέγει ευκολότερα εμπειρίες κάθε είδους, είναι να τις μεταδίδει στην σύζυγο για να ανταλλάζουν απόψεις.

Η τάση του άντρα που θέλει να περιορίσει τη ζωή της γυναίκας στο «σπίτι και στη κουζίνα» είναι πνεύμα των παλαιών πατριαρχικών προκαταλήψεων. Αυτό σημαίνει ότι θέλει την γυναίκα να είναι μια υπηρέτρια. Η σύγχρονη γυναίκα δεν θέλει να κάνει την υπηρέτρια, θέλει να αναπτύξει την προσωπικότητά της. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν έχει μαζί της «συντροφικότητα» με όλη τη σημασία της λέξης. Όταν παντρεύεσαι έχεις μεγαλύτερες δυνατότητες για να εξελιχτείς εσωτερικά. Η σύζυγοι πρέπει να είναι πρόθυμοι να συμβάλουν στις λύσεις των προβλημάτων τους.


Το πρώτο μέλημα της σύγχρονης γυναίκας μπορεί να είναι η διαπαιδαγώγηση, η φροντίδα των παιδιών και του σπιτιού χωρίς όμως να παραμελεί την εσωτερική της γαλήνη και την εξωτερική της εμφάνιση.

Διαβάστε επίσης τις Συνταγές Χωρίς Ενοχές για να μάθετε πώς να φτιάχνετε γλυκά με χαμηλά λιπαρά και άπαχη πίτσα!

Το να είναι η γυναίκα νοικοκυρά στο γάμο είναι το ίδιο σημαντικό όσο και να εργάζεται για την οικογένεια.
Η Γυναίκα Δεν Είναι Μόνο Νοικοκυρά Στο Γάμο Η Γυναίκα Δεν Είναι Μόνο Νοικοκυρά Στο Γάμο Reviewed by Modern Greek Woman on Μαρτίου 16, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.