}); 9 Οφέλη Ομορφιάς Της Αλόη Βέρα (Aloe Vera) - Modern Greek Woman

9 Οφέλη Ομορφιάς Της Αλόη Βέρα (Aloe Vera)

Το απίστευτα χρήσιμο φυτό αλόη χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό φυτικό φάρμακο από την αρχαιότητα. Τρέφει το σώμα από μέσα, βοηθώντας την πέψη παρέχοντας ευεργετικές θρεπτικές ουσίες και τονώνει την ανοσοποιητική λειτουργία. Αλλά επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για να ενισχύσει την υγεία και την ομορφιά.

ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ (ALOE VERA)

Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε γιατί και πώς να χρησιμοποιήσετε το φυτό Aloe Vera, το τζελ και το χυμό στην καθημερινή θεραπευτική αγωγή στο δέρμα και τα μαλλιά σας.

9 Οφέλη Ομορφιάς της Αλόη Βέρα (Aloe Vera)

1. Καταπραΰνει ηλιακά εγκαύματα

Με τις αντιφλεγμονώδεις και δροσιστικές ιδιότητες, το τζελ της αλόη βέρα είναι η τέλεια θεραπεία για το ηλιοκαμένο δέρμα.

Παρέχει ένα προστατευτικό στρώμα στο δέρμα που βοηθά να διατηρήσει την υγρασία. Η αλόη είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα που μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη επούλωση.

Σε μια μελέτη, διαπιστώθηκε ότι το τζελ της αλόης εμφάνισε κάποια αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα ανώτερα από 1% υδροκορτιζόνης, όταν εφαρμόζεται σε μία περίοδο 48 ωρών. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το τζελ μπορεί να είναι χρήσιμο στην τοπική αγωγή των φλεγμονωδών παθήσεων του δέρματος, όπως η ερυθρότητα του δέρματος που προκαλείται από την υπεριώδης ακτινοβολία.

Μάθετε Τα Υπέρ Και Τα Κατά Του Ήλιου στο σχετικό άρθρο.



2. Ενυδατώνει

Για μια ενυδατική κρέμα που δεν αφήνει μια λιπαρότητα στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε την Aloe Vera. Μαλακώνει το δέρμα χωρίς να φράζει τους πόρους.

Το τζελ της Αλόη Βέρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για μετά το ξύρισμα, καθώς θα ενυδατώσει το δέρμα και θα βοηθήσει στην επούλωση ερεθισμών που προκλήθηκαν από το ξυράφι και από τις μικρές εγκοπές.

Η έρευνα έχει δείξει ότι το εκχύλισμα Aloe Vera είναι μια αποτελεσματική φυσική ουσία για τη βελτίωση της ενυδάτωσης του δέρματος - καθιστώντας το ως ένα χρήσιμο συστατικό σε καλλυντικές συνθέσεις και ως θεραπεία για το ξηρό δέρμα.

3. Επιταχύνει την επούλωσης τραυμάτων

Η αλόη πιο συχνά χρησιμοποιείται ως τοπική θεραπεία για κοψίματα, εγκαύματα και άλλα τραύματα - και δικαιολογημένα. Μια αναθεώρηση τεσσάρων πειραματικών μελετών διαπίστωσε ότι η Αλόη Βέρα μπορεί να μειώσει το χρόνο επούλωσης των εγκαυμάτων πρώτου ή δεύτερου βαθμού σε σχεδόν εννέα ημέρες, σε σύγκριση με άλλα.

Αυτά τα απίστευτα αποτελέσματα μπορούν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι η Αλόη επιταχύνει την αναπαραγωγή κυττάρων του δέρματος κατά τουλάχιστον οκτώ φορές και διαπερνά την επιδερμίδα (το εξωτερικό στρώμα του δέρματος) τέσσερις φορές γρηγορότερα από το νερό.


4. Καταπολεμάει την γήρανση

Δεδομένου ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες C και E και βήτα καροτίνη, η αλόη έχει μερικές αντιγηραντικές ιδιότητες. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητές της, και η δυνατότητά της να μειώσει τις κηλίδες, επίσης βοηθάει στο να αφαιρέσει χρόνια από το πρόσωπό σας.

Επιπλέον, η Αλόη Βέρα μπορεί να ληφθεί με μορφή συμπληρώματος για την καταπολέμηση της γήρανσης, με κάποια έρευνα όπου διαπιστώθηκε ότι αυξάνει την παραγωγή του σώματος του κολλαγόνου και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος σε μόλις 90 ημέρες.

Διαβάστε στο άρθρο Τα Μυστικά Της Αντιγήρανσης..

5. Μειώνει την ακμή και τη μόλυνση

Τα άτομα με ακμή μπορούν να θελήσουν να δοκιμάσουν τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του απαλού καθαρισμού της αλόης για να περιποιηθούν τα σπυράκια τους. Αυτό το θεραπευτικό τζελ λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. (Μάθετε πως Η Ακμή Σχετίζεται Με Την Διατροφή)

Οι αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της προστατεύουν το δέρμα από τα βακτήρια και άλλα παθογόνα που οδηγούν σε μόλυνση και φλεγμονή. Περιέχει τις ουσίες - γιββερελλίνες και πολυσακχαρίτες - που υποκινούν την αύξηση νέων κυττάρων, ενώ οι γλυκοπρωτεΐνες μειώνουν τη φλεγμονή και την ερυθρότητα.

Ως στυπτικό, η Aloe Vera μειώνει το μέγεθος των πόρων, το οποίο βοηθά να κρατήσει έξω το υπερβολικό σμήγμα, τη βρωμιά και τα μικρόβια.

Διαβάστε και το άρθρο Φροντίδα Στο Σπίτι Για Πρόσωπο Με Σπυράκια.



Στην Αγιουρβεδική Ιατρική (Ayurveda), η Αλόη χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της ψωρίασης και του εκζέματος.

ΤΖΕΛ ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ (ALOE VERA)
ΤΟ ΤΖΕΛ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ

6. Μειώνει τις ατέλειες

Λόγω των ικανοτήτων της να επιταχύνει την αναπαραγωγή των κυττάρων του δέρματος, να καταπολεμάει τις φλεγμονές και να μειώνει την ερυθρότητα, η Αλόη Βέρα είναι μια μεγάλη φυσική θεραπεία για τα σημάδια της ακμής και τις ραγάδες.

Με την προσθήκη χυμό λεμονιού, μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειώσει τα σημάδια ηλικίας και τις φακίδες.

7. Βοηθά στην υγιή αύξηση των μαλλιών

Η Aloe Vera μπορεί να βοηθήσει στο να ενεργοποιήσει την ανάπτυξη νέων μαλλιών με την αύξηση της κυκλοφορίας αίματος στο κρανίο, και την διανομή διάφορων σημαντικών βιταμινών και ανόργανων στοιχείων. Περιέχει πρωτεολυτικά ένζυμα που επισκευάζουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής.

Η κύρια πρωτεΐνη στα μαλλιά (κερατίνη) έχει μια χημική σύνθεση παρόμοια με εκείνη της Aloe Vera, το οποίο σημαίνει ότι αυτό το επουλωτικό τζελ αναζωογονεί τα μαλλιά, ενώ τους δίνει περισσότερη ελαστικότητα. Με τη βελτίωση της ελαστικότητας, θα αποτρέψετε τη θραύση της ευαίσθητης τρίχας, η οποία είναι βασική για την προσπάθεια να αυξηθούν τα μαλλιά σας.



8. Προλαμβάνει την πιτυρίδα

Η πιτυρίδα έχει διάφορες αιτίες, όπως ξηρό δέρμα, μυκητιακές μολύνσεις, και ερεθισμένο, λιπαρό δέρμα. Η Αλόη Βέρα βοηθά σε όλες αυτές τις περιστάσεις.

Οι αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της καταπολεμούν τους μύκητες, ενώ το τζελ επίσης ενυδατώνει και ισορροπεί την λιπαρότητα.

9. Θρέφει και αποκαθιστά τις τρίχες και το κρανίο

Ακριβώς όπως ενυδατώνει το δέρμα, η Aloe Vera μαλακώνει και αποκαθιστά τα μαλλιά. Η τακτική χρήση βοηθά στην αποκατάσταση της λάμψη και της ζωτικότητας.

Αντίθετα από τα συμβατικά, βασισμένα σε χημικά προϊόντα ενυδάτωσης μαλλιών, η Αλόη Βέρα δεν αφήνει πίσω της δυσάρεστα υπολείμματα και λιπαρή συσσώρευση.



Τώρα πλέον γνωρίζετε τα 9 οφέλη ομορφιάς της Αλόης (Aloe Vera) όπου αποκαλείτε ως «το φυτό της αθανασίας».
9 Οφέλη Ομορφιάς Της Αλόη Βέρα (Aloe Vera) 9 Οφέλη Ομορφιάς Της Αλόη Βέρα (Aloe Vera) Reviewed by Modern Greek Woman on Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.