}); Φρούτα & Λαχανικά Tου Χειμώνα Για Τόνωση Του Ανοσοποιητικού - Modern Greek Woman

Φρούτα & Λαχανικά Tου Χειμώνα Για Τόνωση Του Ανοσοποιητικού

Η βιταμίνη C είναι αναγκαία κατά τη διάρκεια του χειμώνα για όλους για την τόνωση του ανοσοποιητικού, αλλά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το σέσκουλο, το μπρόκολο και το λάχανο είναι έξοχα τρόφιμα, γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μπορούμε γενικά να βρούμε τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά στα ράφια των σούπερ μάρκετ οποιαδήποτε στιγμή του έτους. Ωστόσο, η κατανάλωση εποχιακών τροφών, όποτε είναι δυνατόν, σημαίνει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά σας θα είναι φρεσκότατα, πιθανότερα σε καλύτερη ποιότητα και πλούσια σε γεύση.

Για να μην χάσουν όμως τα φρούτα την θρεπτική τους αξία, ενημερωθείτε στο άρθρο Ποια Είναι Η Σωστή Αποθήκευση Και Συντήρηση Φρούτων.



Μέσα στο χειμώνα η συχνότητα των κρυολογημάτων και της γρίπης προβλέπεται να αυξηθούν, γι αυτό σας παρουσιάζουμε δέκα χειμερινά φρούτα και λαχανικά που θα βοηθήσουν εσάς και την οικογένειά σας να προφυλαχτούν από τo κρυολόγημα και τη γρίπη.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

1. Γλυκοπατάτα

Η έντονα χρωματισμένη γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βήτα-καροτίνη και περιέχει επίσης βιταμίνη Ε. Η βήτα-καροτίνη είναι μια κίτρινο-πορτοκαλί χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το πορτοκαλί χρώμα και βρίσκεται σε φρούτα και λαχανικά. Η βήτα-καροτίνη και η βιταμίνη Α είναι αντιοξειδωτικά, βοηθούν στο να προστατεύσουν τα κύτταρά μας και βοηθά στη διατήρηση της υγιούς λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη Ε βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς επίσης ενισχύει μια υγιή καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα.


2. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Όταν λέμε πράσινα φυλλώδη λαχανικά εννοούμε το σπανάκι, το σέσκουλο, το λάχανο, και το μπρόκολο. Αυτοί οι τύποι λαχανικών είναι απόλυτα έξοχα τρόφιμα, γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που βοηθούν γενικότερα την υγεία μας και το ανοσοποιητικό. Περιέχουν βιταμίνη Α, βήτα-καροτίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, βιταμίνη B2, βιταμίνη B6 και βιταμίνη C. Ενώ συχνά αυτά τα λαχανικά δεν είναι από τα αγαπημένα για τους ιδιότροπους στο φαγητό τα περισσότερα από αυτά μπορείτε να τα τεμαχίσετε και να τα κρύψετε σε σχεδόν κάθε γεύμα!




3. Σκόρδο

Απλά προσθέτοντας μία σκελίδα ή δύο σκόρδο στο μαγείρεμά σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία σας. Το σκόρδο έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και διάφορα οφέλη υγείας όπως η υποστήριξη στη λειτουργία του ανοσοποιητικού, στο να συμβάλλει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, όπως η βλεννώδεις συμφόρηση και ο βήχας καθώς επίσης βοηθάει να διατηρηθεί ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα.

4. Παντζάρια

Εκτός του ότι είναι μια μεγάλη πηγή για ανοσοποιητική τόνωση με βιταμίνες Α και C, αυτά τα λαμπρά χρωματισμένα λαχανικά είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και είναι μια πηγή σιδήρου. Η ελλιπής λήψη σιδήρου στη διατροφή μας μπορεί να μειώσει γενικότερα την υγεία και την ευεξία μας και μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

5. Κολοκύθα

Η κολοκύθα είναι άλλο ένα φωτεινό πορτοκαλί λαχανικό που πρέπει να μπει στην λίστα. Η σούπα κολοκύθας έχει ωραία γεύση και μπορεί να βοηθήσει να μας κρατήσει υγιείς. Οι κολοκύθες είναι άλλη μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Α και βήτα-καροτίνης, αυτές οι υπέροχες θρεπτικές ουσίες για την τόνωση του ανοσοποιητικού. Οι αποξηραμένοι σπόροι κολοκύθας είναι μια πολύ πλούσια πηγή ψευδάργυρου. Η ελλιπής λήψη ψευδαργύρου στη διατροφή μας μπορεί να εξασθενίσει την λειτουργία του ανοσοποιητικού μας. Ο ψευδάργυρος μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειώσει τη δριμύτητα και τη διάρκεια ενός κρυολογήματος.

Διαβάστε επίσης από ποιες τροφές μπορεί ο οργανισμός μας να συνθέσει και να προσλαμβάνει τις Βιταμίνες Τα Μέταλλα Και Ιχνοστοιχεία.



ΦΡΟΥΤΑ

1. Ακτινίδιο

Πολλοί από εμάς έχουν ακούσει ή διαβάσει κάπου ότι η βιταμίνη C είναι χρήσιμη για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού για την υγεία μας και ευεργετική όταν έχουμε ένα κρύωμα. Αλλά ξέρατε ότι τα ακτινίδια είναι μια από τις πιο υψηλά συγκεντρωμένες πηγές βιταμίνης C; Αυτός είναι ο λόγος που το πρόσθεσα στην λίστα! Το ακτινίδιο περιέχει επίσης βιταμίνη Ε και κάλιο.

2. Μανταρίνι

Το μόνο εσπεριδοειδές που είναι πραγματικά εύκολο να ξεφλουδιστεί και είναι τέλειο για να το προσθέσετε στο μπολάκι κολατσιού για την δουλειά σας ή για το σχολείο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C και βήτα-καροτίνης και περιέχει επίσης φολικό οξύ. Το φολικό οξύ, επίσης γνωστό ως βιταμίνη Β9, βοηθά να διατηρήσει τη γενική ευημερία μας και βοηθά κυρίως για την κυτταρική ανάπτυξη και αναγέννηση.

3. Παπάγια

Η παπάγια όχι μόνο περιέχει τις έξοχες ανοσοποιητικές θρεπτικές ουσίες - βιταμίνη Α, Β-καροτίνη και φολικό οξύ αλλά έχει επίσης το πρόσθετο όφελος να είναι μια πηγή λυκοπενίου. Το λυκοπένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει τον κίνδυνο βλάβης των κυττάρων και βοηθά στη διατήρηση της υγείας του ανοσοποιητικού μας. Η παπάγια περιέχει επίσης τα πεπτικά ένζυμα όπως η παπαΐνη που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της πέψης μας.



4. Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι ένα καλό φρούτο για κολατσιό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Γεμάτες με θρεπτικά συστατικά, οι μπανάνες περιέχουν μαγνήσιο, κάλιο, χρώμιο, φολικό οξύ και βιταμίνη B6 ώστε να βοηθήσουν να υποστηρίξουν με υγεία τους οργανισμούς μας τον χειμώνα.

5. Πιπερόριζα (τζίντζερ)

Εντάξει, η πιπερόριζα δεν είναι φρούτο αλλά είναι ένα υπέροχο μπαχαρικό για να το χρησιμοποιήσετε το χειμώνα στο μαγείρεμα σας, γι' αυτό δεν μπορούσε να λείπει από την λίστα! Τρίψτε λίγη ρίζα τζίντζερ και προσθέστε την στις σούπες σας, ή ρίξτε το κατευθείαν σε ζεστό νερό με λίγο μέλι για να φτιάξετε ένα τσάι  νόστιμο και κατάλληλο για τον πονόλαιμο.

Μάθετε Τι Πρέπει Να Τρώτε Όταν Έχετε Κρυολόγημα Ή Γρίπη.


Προμηθευτείτε λοιπόν αυτά τα υπέροχα φρούτα, προσθέστε τα κατάλληλα λαχανικά στη διατροφή σας και σίγουρα θα έχετε τονώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Καλό χειμώνα χωρίς... κρυολόγημα!
Φρούτα & Λαχανικά Tου Χειμώνα Για Τόνωση Του Ανοσοποιητικού Φρούτα & Λαχανικά Tου Χειμώνα Για Τόνωση Του Ανοσοποιητικού Reviewed by Modern Greek Woman on Δεκεμβρίου 12, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.