}); Τι Πρέπει Να Τρώτε Όταν Έχετε Κρυολόγημα Ή Γρίπη - Modern Greek Woman

Τι Πρέπει Να Τρώτε Όταν Έχετε Κρυολόγημα Ή Γρίπη

Οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν ότι δεν πρέπει να πιέζετε τον εαυτό σας να τρώει πολύ κατά τη διάρκεια της ασθένειας, αλλά δεν πρέπει επίσης να περιορίσετε το φαγητό εάν πεινάτε. Τι λοιπόν είναι καλύτερο να τρώτε όταν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη; Παρακάτω θα βρείτε τα ισχυρότερα τρόφιμα που ενισχύουν την υγεία σας για να καταπολεμήσει το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ Ή ΓΡΙΠΗ

Σκόρδο.

Το σκόρδο είναι πολύ γνωστό ότι είναι ένα εξαιρετικό τρόφιμο που προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα από ένα ευρύ φάσμα από βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις. Οι άνθρωποι, που τρώνε σκόρδο τακτικά, είναι λιγότερο πιθανό να πιάσουν κρυολόγημα ή γρίπη χάρη στις διάφορες χρήσιμες χημικές ενώσεις. Το σκόρδο περιέχει Αλλισίνη, Αχοένιο και θειοθειϊκά, τα οποία φρουρούν το σώμα σας ενάντια στο κρύωμα και τη γρίπη. Η κατανάλωση σκόρδου κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος, θα μειώσει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να θεραπεύσει και να ανακουφίσει τα συμπτώματα ενός κοινού κρυολογήματος και γρίπης, όπως βήχας ή ρινική συμφόρηση.  

Πώς να το καταναλώνετε όταν έχετε κρύωμα ή γρίπη: Καταναλώστε δύο ωμές σκελίδες σκόρδου ημερησίως ή προσθέστε φρέσκο πολτό σκόρδου στο γεύμα σας για καλύτερη θεραπεία.



Καρότα.

Επιλέξτε το καρότο όταν θέλετε να ενισχύσετε την αμυντική δύναμη του ανοσοποιητικού σας συστήματός ενάντια στους ιούς και τα βακτηρίδια. Τα καρότα είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, ένα φυτοθρεπτικό συστατικό που συμβάλλει στην παραγωγή των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που μάχεται με τις ασθένειες καταστρέφοντας μικρόβια. Επίσης η βήτα καροτίνη στα καρότα μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος. Και το δέρμα παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στην προστασία του σώματός σας από ιούς και βακτηρίδια.

Πώς να τα καταναλώνετε όταν έχετε κρύωμα ή γρίπη: Φάτε μισό φλιτζάνι φρέσκα καρότα την ημέρα ή φάτε άλλα τρόφιμα, πλούσια σε βήτα-καροτίνη, όπως γλυκοπατάτα, κολοκύθα, κολοκυθάκια και πεπόνι.

Γιαούρτι.

Η κατανάλωση του γιαουρτιού με ζωντανά βακτηρίδια όταν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη είναι ένας καλός τρόπος να βελτιώσετε την υγεία σας. Τα φιλικά βακτήρια υποκινούν την παραγωγή των λευκών κυττάρων αίματος, τα οποία καταπολεμούν τις ασθένειες. Οι άνθρωποι, που έτρωγαν γιαούρτι με ζωντανά βακτήρια σε τακτική βάση, είχαν υψηλότερα επίπεδα κυττάρων ανοσοποιητικών συστημάτων Τ, τα οποία διατηρούν το σώμα μας από τα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες. Τα βακτήρια στο γιαούρτι βοηθούν επίσης να απορροφήσουν πολλές θρεπτικές ουσίες, οι οποίες είναι σημαντικές για το ανοσοποιητικό σύστημά μας.

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Πώς να το καταναλώνετε όταν έχετε κρύωμα ή γρίπη: Ο καλύτερος τρόπος για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη από το γιαούρτι είναι να καταναλώνετε περίπου 300 γραμμάρια την ημέρα. Καλό θα είναι να επιλέξτε γιαούρτι με χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.



Δημητριακά ολικής αλέσεως.

Τα δημητριακά για πρωινό δεν είναι μόνο καλά για το ξεκίνημα της ημέρας σας, είναι και ένα σπουδαίο τρόφιμο όταν έχετε ένα κοινό κρύωμα ή γρίπη. Δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως η βρώμη και το κριθάρι είναι πλούσια σε βήτα-γλυκάνη, μια διαλυτή ίνα με ισχυρές ιδιότητες για ανοσοποιητική τόνωση. Η κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης θα σας βοηθήσει στην πρόληψη της γρίπης, τον έρπη και άλλες ιογενείς λοιμώξεις. Επίσης τα συστατικά των δημητριακών ολικής αλέσεως συμβάλλουν στην ταχύτερη επούλωση τραυμάτων και αυξάνει την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών.

Πώς να τα καταναλώνετε όταν έχετε κρύωμα ή γρίπη: Φάτε τουλάχιστον μια μερίδα δημητριακών ολικής αλέσεως την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Θαλασσινά.

Μην ξεχάστε να τρώτε θαλασσινά όταν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη καθώς περιέχουν πολλές ευεργετικές θρεπτικές ουσίες. Οστρακοειδή όπως τα καβούρια, οι αστακοί και τα στρείδια είναι μια καλή πηγή σελήνιου, που συμβάλλουν στην παραγωγή των λευκών κυττάρων αίματος που καταπολεμούν τους ιούς της γρίπης. Τα στρείδια είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο, ένα σημαντικό στοιχείο για τις λειτουργίες των κυττάρων και του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο ψευδάργυρος προλαμβάνει τις μολύνσεις, δρα ενάντια στους ιούς και τα βακτηρίδια και τονώνει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι γαρίδες είναι επίσης μια καλή πηγή ψευδαργύρου, σιδήρου, πρωτεϊνών και βιταμίνης Β, οι οποίες είναι όλες ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό σύστημα. Ψάρια όπως ο σολομός, οι ρέγγες και το σκουμπρί περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην προστασία του αναπνευστικού σας συστήματος από το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.

Πώς να τα καταναλώνετε όταν έχετε κρύωμα ή γρίπη: Φάτε δύο μερίδες θαλασσινών την εβδομάδα για βέλτιστη υγεία.



Μούρα.

Τα μούρα δεν έχουν μόνο ωραία γεύση, είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες που βοηθούν ώστε να προστατεύσουν το σώμα σας από έναν μεγάλο αριθμό ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης. Τα έντονα χρωματιστά μούρα όπως τα βακκίνια (cranberries), τα βατόμουρα (blueberries), τα κεράσια και άλλα είναι όλα μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία αποτρέπουν τη ζημία κυττάρων και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα σμέουρα (raspberries) είναι μια γνωστή φυσική θεραπεία για την ανακούφιση από πυρετό και τη θεραπεία λοιμώξεων του ρινικού κόλπου. Τα βατόμουρα ή μύρτιλλα (blueberries) και τα αγριοκέρασα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία του βήχα. Ο ζεστός χυμός από φραγκοστάφυλο είναι γνωστός για την ανακούφιση του πονόλαιμου.

Πώς να τα καταναλώνετε όταν έχετε κρύωμα ή γρίπη: Φάτε τουλάχιστον 1 ½ με 2 φλιτζάνια μούρα ημερησίως κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος.

Κοτόσουπα.

Τα ζεστά υγρά όπως οι σούπες, το τσάι, το νερό και οι χυμοί είναι ιδιαίτερα σημαντικά όταν έχετε ένα κοινό κρυολόγημα και γρίπη. Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι η παραδοσιακή σούπα κοτόπουλου είναι μια καλή θεραπεία στο σπίτι κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος ή της γρίπης. Η κοτόσουπα περιέχει κυστεΐνη, ένα αμινοξύ που ενεργεί σαν κοινό φάρμακο βρογχίτιδας ακετυλοκυστεΐνης, η οποία προστατεύει τους βρογχικούς σωλήνες από τη συσσώρευση φλεγμονωδών κυττάρων. Ο ζεστός αλμυρός ζωμός κοτόπουλου αποτρέπει επίσης την πυκνότητα της βλέννας, διατηρώντας τη θερμοκρασία στο λαιμό υψηλή και ανακουφίζει από τα συμπτώματα του βήχα. Το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα οποία συχνά προστίθεται στη σούπα κοτόπουλου έχουν ανοσοποιητικό-ενισχυτική δράση.

Πώς να το καταναλώνετε όταν έχετε κρύωμα ή γρίπη: Φάτε ένα πιάτο κοτόσουπας όταν αισθάνεστε άρρωστοι.

Μανιτάρια.

Τα μανιτάρια είναι δημοφιλής σπιτική θεραπεία για το κρυολόγημα και τη γρίπη στην Κίνα και την Ιαπωνία. Τα μανιτάρια είναι γνωστά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας το σώμα σας να παράγει λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία καταπολεμούν την λοίμωξη. Τα μανιτάρια Shiitake (Σιτάκε) είναι ιδιαίτερα πλούσια σε β-γλυκάνη που ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σας σύστημά και προστατεύει το σώμα σας ενάντια στις μολύνσεις. 

Πώς να το καταναλώνετε όταν έχετε κρύωμα ή γρίπη: Φάτε 30 γραμμάρια μανιτάρια αρκετές φορές ημερησίως για τη μέγιστη προστασία ενάντια στο κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.

Μέλι.

Το μέλι είναι μια κοινή φυσική θεραπεία που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για το κρύωμα και τη γρίπη. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Penn State College of Medicine έδειξε ότι το μέλι είναι μια αποτελεσματική σπιτική θεραπεία για το βήχα των παιδιών. Το μέλι ανακουφίζει από τον πονόλαιμο, μειώνει το βήχα και σας βοηθά να κοιμηθείτε πιο ήσυχοι. Σε παιδιά, που δόθηκαν 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι από φαγόπυρο πριν από τον βραδινό ύπνο, έβηξαν λιγότερο. Περιέχει επίσης πολλά αντιοξειδωτικά και έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι είναι μια καλή θεραπεία για την ανακούφιση της συμφόρησης και σας κρατά ενυδατωμένους κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος και γρίπης. 

ΜΕΛΙ

Πώς να το καταναλώνετε όταν έχετε κρύωμα ή γρίπη: Για τους ενήλικες 2-3 κουταλάκια του γλυκού μέλι κάθε δύο ώρες, και για τα παιδιά άνω του 1 έτους δοκιμάστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι πριν από τον βραδινό ύπνο.



Λεμόνι.

Τα λεμόνια είναι από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες κατά τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης που οφείλεται στις σπουδαίες του ιδιότητες. Τα λεμόνια, όπως και άλλα εσπεριδοειδή συμπεριλαμβανομένων των πορτοκαλιών, περιέχουν τις υψηλότερες ποσότητες βιταμίνης C, η οποία προστατεύει το σώμα σας από βλάβες κυττάρων και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο φλοιός του λεμονιού είναι πλούσιος σε ουσίες limonene και liminoids που βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην αποσυμφόρηση, διατηρώντας τα βλέννα λεπτά.

Πώς να το καταναλώνετε όταν έχετε κρύωμα ή γρίπη: Πιείτε ζεστό νερό με το χυμό ενός λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας μέλι για την ανακούφιση του κοινού κρυολογήματος και τα συμπτώματα της γρίπης.




Μάθετε για τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων στα άρθρα Αντλείστε Υγεία Από Την Φύση και Θεραπεία Με Βότανα. Ή ενημερωθείτε από πού μπορεί ο οργανισμός να συνθέσει και από πού μπορεί να προσλαμβάνει τις Βιταμίνες Τα Μέταλλα Και Ιχνοστοιχεία.

Τώρα λοιπόν γνωρίζετε τι πρέπει να τρώτε όταν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη, Καλή ανάρρωση!
Τι Πρέπει Να Τρώτε Όταν Έχετε Κρυολόγημα Ή Γρίπη Τι Πρέπει Να Τρώτε Όταν Έχετε Κρυολόγημα Ή Γρίπη Reviewed by Modern Greek Woman on Νοεμβρίου 06, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.