}); Αλλάξτε Διατροφή Για Καλύτερη Διάθεση - Modern Greek Woman

Αλλάξτε Διατροφή Για Καλύτερη Διάθεση

Η διάθεση μας μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο ανάλογα με την διατροφή που κάνουμε. Ο χειμώνας έχει τα δικά του εποχιακά φρούτα και λαχανικά, οπότε θα αλλάξεις έτσι κι αλλιώς διατροφικές συνήθειες. Τι θα έλεγες αν κάποια φρούτα και λαχανικά μπορούσαν να σε βοηθήσουν να έχεις καλύτερη διάθεση; Κάποιες μάλιστα από τις παρακάτω τροφές λειτουργούν ως φυσικά αντικαταθλιπτικά.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ



Λιπαρά ψάρια, καρύδια και λιναρόσπορος.
Όχι όλα μαζί όμως. Οι τρεις τροφές αυτές είναι πλούσιες σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα πως η συγκεκριμένη ουσία συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και βοηθά στο να έχεις υγιή καρδιά και αρτηρίες.


Σπανάκι και μπρόκολο.
Είναι και τα δύο πλούσια σε φολικό οξύ και αντιοξειδωτικά, που σου κάνουν έτσι κι αλλιώς καλό. Έρευνες έχουν δείξει πως ειδικά το φολικό οξύ επηρεάζει θετικά τους νευροδιαβιβαστές που ρυθμίζουν τη διάθεση.

Άπαχα γαλακτοκομικά.
Το άπαχο γάλα, το γιαούρτι  και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνη D.

(Εάν θες να μάθεις από ποιες τροφές ο οργανισμός μπορεί να συνθέσει και να προσλαμβάνει τις Βιταμίνες Μέταλλα Και Ιχνοστοιχεία διάβασε το σχετικό άρθρο.)

Περιέχουν επίσης, συγκεκριμένα πεπτίδια που ενισχύουν την καλή διάθεση. Η έλλειψη βιταμίνης D, που γίνεται πιο έντονη τους μήνες με περιορισμένη ηλιοφάνεια, είναι γνωστό πως σχετίζεται με αυξημένα περιστατικά κατάθλιψης. Η καλύτερη πηγή της είναι ο ήλιος, οπότε κάντε μια βόλτα έξω.

Διαβάστε στο άρθρο Τα Υπέρ Και Τα Κατά Του Ήλιου.


Κουρκούμη.
Είναι ένα μπαχαρικό που συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, και θεωρείτε φυσικό αντικαταθλιπτικό.

ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ

Σαφράν.
Έρευνες έχουν δείξει πως το σαφράν δρα σαν το αποτελεσματικότερο αντικαταθλιπτικό. Κάνοντας τη σεροτονίνη να οδηγείται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στον εγκέφαλο, ευνοώντας την αισιοδοξία και την καλή διάθεση.

Σοκολάτα.
ΖΉΤΩ! Εντάξει δεν σου λέω κάτι πρωτότυπο, το ξέρεις ότι ένα κομμάτι σοκολάτας σε βοηθάει αμέσως να νιώσεις καλύτερα. Υπάρχει και επιστημονική ελβετική μελέτη γι’ αυτό: Η κατανάλωση 30 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας κάθε μέρα για δύο εβδομάδες μειώνει τις ορμόνες του άγχους, ανάμεσά τους την κορτιζόλη, σε ανθρώπους με υψηλό επίπεδο στρες.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ:
Γιατί τον χειμώνα λαχταράς περισσότερο μια μακαρονάδα;
H έλλειψη του ήλιου μειώνει την παραγωγή της σεροτινίνης στο σώμα, μιας από τις ορμόνες της χαράς (οι ενδορφίνες είναι μια άλλη ορμόνη που θα τη μιμηθεί ο οργανισμός με τη γυμναστική). Αυτό μας οδηγεί σε λαχτάρα για τροφές με υδατάνθρακες, όπως τα ζυμαρικά, οι πατάτες και το ρύζι. Συνδύασέ τα με τροφές πλούσιες σε τρυπτοφάνη (όπως γαλακτοκομικά, ψάρι, γαλοπούλα, μπανάνες, αποξηραμένους χουρμάδες, σόγια, αμύγδαλα και φιστίκια) και θα ενισχύσεις τη φυσική διαδικασία παραγωγής σεροτονίνης στον οργανισμό σου.


Αν θες να μάθεις πώς να κάνεις σωστές διατροφικές επιλογές διάβασε το άρθρο Πώς Πρέπει Να Τρώμε ενώ στο άρθρο Συνταγές Χωρίς Ενοχές θα μάθεις και συ πώς να φτιάχνεις άπαχη πίτσα!

Η σωστή διατροφή λοιπόν και τα κατάλληλα αυτά τρόφιμα σίγουρα θα σου αλλάξουν την διάθεση προς το καλύτερο αρκεί βεβαίως να καταναλώνονται με μέτρο. Ειδικά η αγαπημένη σε όλους σοκολάτα.
Αλλάξτε Διατροφή Για Καλύτερη Διάθεση Αλλάξτε Διατροφή Για Καλύτερη Διάθεση Reviewed by Modern Greek Woman on Οκτωβρίου 20, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.