}); 12 Λόγοι Που Το Παιδί Σας Δεν Τρώει - Modern Greek Woman

12 Λόγοι Που Το Παιδί Σας Δεν Τρώει

Τι κάνετε όταν δεν τρώει το παιδί σας; ¶¶Ένα από τα προβλήματα για έναν γονέα, είναι όταν το παιδί του δεν θέλει να φάει. Σε προηγούμενο άρθρο αναλύσαμε Πόσο Και Τι Πρέπει Να Τρώει Ένα Παιδί. Τι κρύβετε όμως πίσω από το παιδί που δεν τρώει ή δεν τρώει αρκετά; Υπάρχουν λόγοι που το παιδί σας δεν τρώει, και δεν είναι πάντα επειδή δεν του αρέσει το φαγητό που του προσφέρετε.

ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΦΑΓΗΤΟ

Παρακάτω είναι μερικοί από τους πιο κοινούς λόγους που κάνει το παιδί σας να μην τρώει:

1. Επιβραδύνετε η ανάπτυξη του παιδιού σας.

Περίπου στην ηλικία των δύο ή τριών, η αύξηση του μικρού παιδιού σας επιβραδύνετε, και η όρεξή του ακολουθεί. Δεν είναι καμία σύμπτωση ότι εκείνα τα χρόνια είναι που αρχίζει η επιλεκτική και ιδιότροπη κατανάλωση φαγητού. Αυτός είναι ένας κοινός λόγος όπου το παιδί σας δεν θα φάει. Ενώ τα παιδιά σχολικής ηλικίας, αναπτύσσονται σταθερά και η όρεξή τους παραμένει αρκετά σταθερή.


2. Το παιδί σας είναι ιδιότροπο στο φαγητό.

Δεν είναι παράδοξο για τα νήπια να είναι επιλεκτικά στην τροφή, δεδομένου ότι αυτή η φάση είναι μέρος της αναπτυξιακής φάσης που περνούν σχεδόν όλα τα παιδιά. Μπορείτε να ξεπεράσετε αυτή την φάση δωροδοκώντας το παιδί με ένα γλυκό, ή αφαιρώντας του κάποια προνόμια (ή τρόφιμα) εάν το παιδί σας δεν τρώει.

3. Το παιδί σας λαμβάνει πάρα πολλή πίεση.

Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που ωθούνται να δοκιμάσουν τροφή ή να φάνε άλλη μια δαγκωνιά μπορεί να φάνε λιγότερο καλά και λιγότερο υγιές. Ή μπορούν να κάνουν το αντίθετο, και να φάνε πραγματικά καλά-πέρα από την όρεξή τους, και ίσως πάρα πολύ. Εάν το παιδί σας είναι σε μια επιλεκτική φάση κατανάλωσης, η πίεση μπορεί να διακόψει την όρεξή του, προκαλώντας του πρόωρη πληρότητα. Μαλώνοντας συχνά το παιδί σας για να φάει, παίρνετε τα ίδια αποτελέσματα.


4. Το παιδί σας έχει μια αλλεργία τροφίμων.

Μερικά παιδιά δεν τρώνε καλά λόγω αλλεργίας τροφίμων, ειδικά εάν έχουν πολλαπλές αλλεργίες τροφίμων. Με ενδεχομένως πολλούς περιορισμούς τροφίμων και περιορισμούς διατροφής, αυτά τα παιδιά μπορεί να βαρεθούν με την καθημερινή διατροφή τους και να φάνε λιγότερο καλά.

5. Το παιδί σας έχει υπερευαίσθητη αίσθηση της γεύσης. 

Η γεύση του πικρού είναι πιο αισθητή για ένα παιδί που έχει υπερευαίσθητη αίσθηση γεύσης από ένα παιδί που δεν έχει και μπορεί να οδηγήσει σε εκλεκτική διατροφή, ιδιαίτερα στα λαχανικά. Ωθώντας το παιδί να τρώει λαχανικά μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

6. Το παιδί σας έχει ευαισθησία στην υφή τροφίμων.

Το παιδί σας μπορεί να είναι φιλύποπτο σε ορισμένη υφή, όπως σε πολτώδης, υγρά ή γλιστερά τρόφιμα, και να τα αποφεύγει. Ή μπορεί να είναι ευαίσθητο στην εμφάνιση ή τη μυρωδιά των τροφίμων. Οι ευαισθησίες στα τρόφιμα μπορούν να περιορίσουν τη διατροφή, που οδηγεί σε ελλιπής κατανάλωση.


7. Το παιδί σας είναι υπερβολικά επιλεκτικό.

Το αγαπημένο κολατσιό που αγαπά κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας ή κάποια τρόφιμα που του αρέσουν πάρα πολύ, ίσως κάνει το παιδί να τρώει μόνο κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα από το πιάτο του, γεύμα με το γεύμα. Αυτό μπορεί να κάνει το παιδί να μην θέλει να δοκιμάσει νέες τροφές και να αρνείται να φάει ότι του σερβίρετε. Έτσι πιθανότατα το παιδί σας τρώει αρκετά, αλλά όχι αρκετή ποικιλία των τροφίμων, και ως εκ τούτου θρεπτικές ουσίες.


8. Το παιδί σας χορταίνει με διάφορα σνακ.

Όταν το παιδί σας χορταίνει με διάφορα σνακ, ταυτόχρονα γεμίζει η κοιλιά του. Αυτό μπορεί εύκολα να οδηγήσει στο να τρώει ελάχιστα στα γεύματα. Η παγίδα με τα σνακ είναι η έλλειψη, ή οι περιορισμοί των θρεπτικών συστατικών.

9. Το παιδί σας μπορεί να έχει διατροφικές διαταραχές.

Το παιδί σας ή το έφηβο παιδί σας, μπορεί προσπαθεί να μειώσει την τροφή για να χάσει βάρος, να ακολουθήσει τις τάσεις, να πειραματίζεται, ή το κάνει επειδή νιώθει δυσαρέσκεια με το σώμα του. Η διαταραγμένη διατροφή, όπως παραλείποντας γεύματα, αποκόβοντας κάποιες ομάδες τροφίμων, ή κάνοντας δίαιτα, μπορεί να οδηγήσει σε μια διατροφική διαταραχή. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στα αρχεία της γενικής ψυχιατρικής (The Archives of General Psychiatry), τα ποσοστά διατροφικών διαταραχών μεταξύ πάνω από 10.000 εφήβους ηλικίας 13 έως 18 έτη ήταν: ανορεξία 0,3% βουλιμία 0,9% ευκαιριακή άμετρη κατανάλωση 1,6% υπό-όριο ανορεξία 0,8% και υπό-όριο επεισοδιακή υπερφαγία 2,5%.

Αρκετές λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στα άρθρα Ψυχογενής Βουλιμία και Ψυχογενής Ανορεξία.


10. Το παιδί σας έχει πάρα πολλές αποσπάσεις της προσοχής.

Το παιδί σας μπορεί να αποσπαστεί εύκολα από την τηλεόραση ή τα παιχνίδια πάνω σε ένα τραπέζι, και αυτό μπορεί τελικά να ασκήσει αρνητική επίδραση στην κατανάλωση του φαγητού. Είναι καλύτερα να αφήσετε το παιδί σας να επικεντρωθεί στο φαγητό τρώγοντας στο τραπέζι της κουζίνας - μπορεί αργότερα να επιστρέψει στο παιχνίδι ή την τηλεόραση.

11. Το παιδί σας είναι πάρα πολύ κουρασμένο για να φάει.

Στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, το παιδί σας μπορεί να είναι αρκετά κουρασμένο για να φάει. Αυτό μπορεί να ισχύει με τους νέους αθλητές και τα νήπια, ή το παιδί που είχε μια πολυάσχολη ημέρα στο σχολείο. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα παιδιά είναι καλά στο να αποτελέσουν τη διαφορά στην κατανάλωση τροφίμων τους όταν ένα γεύμα είναι λιγότερο από ότι συνήθως, σημαίνοντας ότι θα φάνε περισσότερο στο επόμενο γεύμα ή κολατσιό.

12. Το παιδί σας είναι άρρωστο.

Όταν το παιδί σας είναι άρρωστο τείνει να φάει λιγότερο καλά, κυρίως λόγω της μειωμένης όρεξης. Αυτό δεν είναι γενικά μια ανησυχία, καθώς η όρεξη επιστρέφει όταν αρχίζει να αισθάνεται καλύτερα. Η παρεμπόδιση της αφυδάτωσης είναι η σημαντικότερη πτυχή της διαχείρισης της ασθένειας του παιδιού σας.


Ενημερωθείτε για τις σωστές διατροφικές επιλογές στα άρθρα Πως Πρέπει Να Τρώμε και γνωρίστε την Μεσογειακή Διατροφή.

Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που ένα παιδί δεν τρώει. Αν το πρόβλημα με το φαγητό συνεχίζετε για αρκετές μέρες, καλύτερα να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας.
12 Λόγοι Που Το Παιδί Σας Δεν Τρώει 12 Λόγοι Που Το Παιδί Σας Δεν Τρώει Reviewed by Modern Greek Woman on Οκτωβρίου 26, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.