}); Μήπως Το Παιδί Σας Είναι Αυτιστικό; - Modern Greek Woman

Μήπως Το Παιδί Σας Είναι Αυτιστικό;

Προσωπικά πιστεύω πως οι γονείς παίζουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδιού. Μόνο με την παρατήρηση, τον έλεγχο και την κατανόηση του παιδιού σας μπορείτε να κρίνετε τις ικανότητες του και να αντιληφθείτε αν το παιδί σας είναι αυτιστικό. Έτσι θα το βοηθήσετε να τα καταφέρει.

ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Οι παρατηρητικοί γονείς θα αντιληφθούν τα πρώτα σημάδια του αυτισμού πριν από τους 30 μήνες. Το μωρό δε νοιάζεται αν θα το σηκώσουν ή θα το αγκαλιάσουν. Ίσως είναι ένα «καλό» μωρό που δεν κουνιέται και πολύ, κλαίει σπάνια και κοιμάται συνέχεια. Μπορεί να στριγγλίζει χωρίς φανερή αιτία.


Αργότερα εμφανίζεται καθυστέρηση στην ομιλία. Η εμφάνιση της πρώτης λέξης μπορεί να καθυστερήσει μέχρι τα πέντε ή τα έξι, ενώ γίνεται λανθασμένη διάγνωση κώφωσης. Το αυτιστικό παιδί δεν μπορεί να συσχετιστεί με τα παιδιά ή τους μεγάλους και προτιμάει τα παιχνίδια από τους ανθρώπους. Εμφανίζει αποστροφή του βλέμματος και σχεδόν καμία έκφραση του προσώπου σε οποιαδήποτε κατάσταση. Κάθε αυτιστικό παιδί παρουσιάζει διαφορετικά συμπτώματα αλλά υπάρχουν μερικά γενικά χαρακτηριστικά.

Ο αυτισμός είναι μια δύσκολη μορφή νοητικής αναπηρίας. Δεν προϋποθέτει τραυματική εμπειρία και συχνά συνοδεύεται από διαταραχές όπως η νοητική καθυστέρηση. Οι γονείς των αυτιστικών παιδιών δεν είναι ψυχροί, αλλά γεμάτοι αγάπη όπως οι άλλοι. Είτε είναι αυτιστικά είτε παρουσιάζουν αυτιστικά επεισόδια όλα χρειάζονται φροντίδα και κατανόηση.

Το αυτιστικό παιδί κλείνεται στον εαυτό του, ένα πρόβλημα που προέρχεται από μερική ή ολική βλάβη της δομής της επικοινωνίας του παιδιού με το ανθρώπινο περιβάλλον. Παρουσιάζει συμπεριφορά ακατάλληλη για την ηλικία του. Για παράδειγμα, νευριάζει σαν ένα παιδί τριών χρόνων στην ηλικία των 10. Ο αυτισμός δεν καταστρέφει μονάχα την λεκτική επικοινωνία αλλά όλες τις μορφές επικοινωνίας, κι έτσι τα αυτιστικά παιδιά δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ή να ερμηνεύσουν τις εκφράσεις του προσώπου, τις χειρονομίες, τους διαφορετικούς τόνους της φωνής, όλα όσα θεωρούνται απαραίτητα για την ανθρώπινη επικοινωνία.


Τα αυτιστικά παιδιά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και νιώθουν απομονωμένα ενώ παρουσιάζουν και άλλα προβλήματα. Κλείνονται στον εαυτό τους, έχουν προβλήματα μάθησης και προσαρμογής στην καθημερινή ζωή και μια συμπεριφορά που επαναλαμβάνεται.

Τα αυτιστικά παιδιά διέρχονται από διάφορα στάδια. Δύο με πέντε χρονών παρουσιάζουν υπερκινητικότητα  και η συμπεριφορά τους δυσκολεύει πολύ. Έξι με δέκα χρονών μπορεί να υπάρξει κάποια βελτίωση στις κοινωνικές ικανότητες και τη συμπεριφορά, αλλά και την εφηβεία και μέχρι τα είκοσι μπορεί να παλινδρομήσουν. Καθώς μεγαλώνουν, αρχίζουν να συνειδητοποιούν λίγο τους άλλους ανθρώπους και να ανταποκρίνονται δειλά σε αυτούς, ιδιαίτερα στην οικογένεια και σε φίλους.

Σε κάθε 100 αυτιστικά παιδιά τα 5 με 10 θα θεραπευτούν πλήρως, 25 με 30 θα προοδεύσουν πολύ, αλλά θα χρειάζονται βοήθεια και επίβλεψη, ενώ τα υπόλοιπα δυστυχώς θα παραμείνουν εξαρτημένα.

Για να μάθετε τη χαρισματικότητά του παιδιού σας κάντε το Τεστ IQ Για Παιδιά.



ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Το να έχεις αυτιστικό παιδί είναι πράγματι μια τραγική εμπειρία, με την κατάλληλη φροντίδα και μόρφωση, τα αυτιστικά παιδιά μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και σχετική ανεξαρτησία. Ένας σωστός παιδοψυχίατρος θα σας βοηθήσει για την υποστήριξη που χρειάζεστε. Θα σας φέρει σε επαφή με κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικά σχολεία κι άλλους ανθρώπους που έχουν ίδια προβλήματα. Αυτοί θα εκτιμήσουν την κατάσταση του παιδιού και θα σας συμβουλέψουν.

Μάθετε 
Πόσο Και Τι Πρέπει Να Τρώει Ένα Παιδί ή τους 12 Λόγους Που Το Παιδί Σας Δεν Τρώει. Αν το παιδί σας θα ξεκινήσει τον παιδικό σταθμό το άρθρο Το Ξεκίνημα Του Παιδικού Σταθμού θα σας βοηθήσει.

Η απομόνωση σας θα μειωθεί και η ζωή δε θα σας φαίνεται μάταιη αν το παιδί σας ενσωματωθεί σε ένα κανονικό σχολείο στην ηλικία των 12 χρόνων, που είναι πιθανό για τα μισά τουλάχιστον από αυτά τα παιδιά. Υπάρχουν ειδικά σχολεία με καθημερινά θεραπευτικά προγράμματα για παιδιά με αυτισμό, με ομαδικές δραστηριότητες πάνω στη μουσική, στη δραματοποίηση και στα συστήματα ανταμοιβών για την πρόοδο του παιδιού.
Μήπως Το Παιδί Σας Είναι Αυτιστικό; Μήπως Το Παιδί Σας Είναι Αυτιστικό; Reviewed by Modern Greek Woman on Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.