}); Το Ξεκίνημα Του Παιδικού Σταθμού - Modern Greek Woman

Το Ξεκίνημα Του Παιδικού Σταθμού

Ο παιδικός σταθμός προσφέρει στο νήπιό σας ένα καινούριο περιβάλλον για να παίζει και να αποκτήσει φίλους. Εσείς εξακολουθείτε να είστε η πιο σημαντική επιρροή του, όμως μόλις ξεκινήσει να πηγαίνει παιδικό σταθμό θα αυξηθεί ο χρόνος που θα περνά με παιδιά της ηλικίας του.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή; Γύρω στα 3 του χρόνια το νήπιό σας είναι πολύ πιο κοινωνικό και είναι έτοιμο να δεχτεί ολοκαίνουριες εμπειρίες. Αρκεί βέβαια να είστε και εσείς, διότι αν δεν είστε έτοιμες να αποχωρίσετε το νήπιό σας, του μεταδίδεται το άγχος σας και την ανασφάλεια σας. Με αποτέλεσμα στην δύσκολη φάση προσαρμογής του παιδιού σας στο καινούριο περιβάλλον. Βέβαια παίζει ρόλο και το ίδιο το νήπιο αν είναι έτοιμο να αποχωριστεί για λίγο από το ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού του.

Αλλά, εάν δεν εργάζεστε, περιμένετε να γεννήσετε ή έχει συμβεί μια μεγάλη αναστάτωση στο οικογενειακό περιβάλλον (θάνατος, διαζύγιο, νέο μέλος στην οικογένεια κ.α.) η επιλογή του παιδικού σταθμού δεν είναι η κατάλληλη επιλογή, θα έλεγα καταστροφική για την ψυχολογία του νηπίου σας. Θα δημιουργηθούν εντάσεις και μεγάλη δυσκολία προσαρμογής.

Αν έχετε κάποια δυσκολία στην διαπαιδαγώγηση του νηπίου σας ασχέτως με αυτά που προανέφερα και θέλετε να διορθώσετε κάποιες αρνητικές συμπεριφορές, οι παιδαγωγοί του παιδικού σταθμού θα σας βοηθήσουν αποτελεσματικά με τις συμβουλές τους και με τις πράξεις τους.

Ο παιδικός σταθμός είναι ωφέλιμος και σωτήριος για τις εργαζόμενες μητέρες, που είναι πολλές στις μέρες μας. Που έτσι κι αλλιώς το νήπιο έχει μάθει να αποχωρίζετε την μητέρα του από πολύ μικρή ηλικία σε συγγενικά πρόσωπα.

Εάν το παιδί σας εξακολουθεί να θέλει κοιμάται στο κρεβάτι σας μαζί με το σύζυγο σας διαβάστε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Η επιλογή της κατάλληλης στιγμής είναι όταν το νήπιό σας του αρέσει να περνά για λίγο χρόνο μακριά σας και μπορεί να επικοινωνήσει με άλλα παιδιά και ενήλικες.

Θα βοηθήσει επίσης αν το νήπιο πηγαίνει μόνο του τουαλέτα. Πολλοί σταθμοί δεν δέχονται νήπια που ακόμη φορούν πάνα.

Η επιλογή του κατάλληλου παιδικού σταθμού. Υπάρχουν πολλές επιλογές και αξίζει να σκεφτείτε προσεκτικά την επιλογή του νηπιαγωγείου της περιοχής σας. Μπορείτε να καταλάβετε πολλά από την ατμόσφαιρα, τον ελεύθερο χώρο κάθε αίθουσας και την εικόνα των παιδιών που πηγαίνουν εκεί, που κανονικά θα πρέπει να φαίνονται ευτυχισμένα, να μη βαριούνται ή να τρέχουν ανεξέλεγκτα. Κάντε μερικές ερωτήσεις:
  • Ποια είναι η αναλογία παιδιών - δασκάλων;
  • Τα παιδιά έχουν επιλογές;
  • Υπάρχουν διαφορετικές ομάδες για τα μεγαλύτερα παιδιά;
  • Το προσωπικό έχει την ίδια συμπεριφορά στα κορίτσια και στα αγόρια; (εδώ δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις, αλλά να γνωρίζει ο παιδαγωγός τους διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ αγοριού-κοριτσιού).
  • Πως αντιμετωπίζονται οι αταξίες;
Κάντε κι εσείς το Τεστ IQ Για Παιδιά για να ανακαλύψετε την χαρισματικότητά του.

Η προετοιμασία του νηπίου σας. Μιλήστε στο νήπιό σας για το παιδικό σταθμό, αλλά μη δώσετε πολλές λεπτομέρειες. Επισκεφτείτε μαζί έναν παιδικό σταθμό. Αρκετά πριν ξεκινήσει, βεβαιωθείτε πως τα καταφέρνει με τα παπούτσια του και την τουαλέτα.

Οι πρώτες μέρες. Βάλτε μέσα στην τσάντα του μια αλλαξιά ρούχα, εσώρουχα, ένα παγούρι που να μπορεί να το χρησιμοποιήσει μόνο του, και δώστε τα στην παιδαγωγό. Τα μικρά ατυχήματα συμβαίνουν, ειδικά τις πρώτες ημέρες. Τις πρώτες μια-δυο μέρες θα παραμείνετε μαζί του, αλλά κρατήστε αποστάσεις. Όταν φεύγετε από το κτίριο, αποχαιρετήστε το παιδί, φιλήστε το και πείτε του πως θα ξαναγυρίσετε αργότερα. Έχει σημασία να το πείτε, γιατί τα νήπια όταν τα αποχωρίζεστε, ειδικά σε ένα καινούριο περιβάλλον, νομίζουν πως θα φύγετε για πάντα. Αν φύγετε κρυφά, θα αναστατωθεί περισσότερο. Στην αρχή μπορεί να κλάψει, αλλά συνήθης περνά όταν θα φύγετε. Άλλα παιδιά δεν κλαίνε στην αρχή, και ξεκινάει η δυσκολία προσαρμογής τους όταν θα καταλάβουν πως αυτό είναι μια μόνιμη καθημερινή κατάσταση.



Αφήστε όλα τα τηλέφωνα στο προσωπικό ώστε να μπορούν να σας βρουν σε περίπτωση ανάγκης. Να είστε στη ώρα σας για να πάρετε το παιδί σας. Αφήστε το να σας μιλήσει για το πώς πέρασε την μέρα του.

Η πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό να μην ξεπεράσει την μια με μιάμιση ώρα, γιατί αν του φανεί πολύ δεν θα θέλει να ξαναπάει. Σιγά σιγά θα γίνει η προσαρμογή.

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Μάθετε Πως Να Αντιμετωπίσετε Την Παιδική Γκρίνια στο σχετικό άρθρο.

Το ξεκίνημα του παιδικού σταθμού είναι μια σημαντική εμπειρία στη ζωή του παιδιού σας. Νέοι ορίζοντες ανοίγονται, που θα του συντροφεύουν για όλη του την ζωή, καθώς στέκεται στο κατώφλι ενός μεγάλου καινούριου κόσμου.
Το Ξεκίνημα Του Παιδικού Σταθμού Το Ξεκίνημα Του Παιδικού Σταθμού Reviewed by Modern Greek Woman on Μαΐου 24, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.