}); Τι Να Κάνω Στο Παιδί Μου Για Να Μην Πάρει Ναρκωτικά - Modern Greek Woman

Τι Να Κάνω Στο Παιδί Μου Για Να Μην Πάρει Ναρκωτικά

Γονείς μικρών παιδιών και εφήβων νιώθετε ανήσυχοι και αβοήθητοι για το τι θα συμβεί στα παιδιά σας με όλα αυτά τα ναρκωτικά που κυκλοφορούν; Αναρωτιέστε τι να κάνετε στο παιδί σας ώστε να μην πάρει ναρκωτικά; Η επίδραση που ασκούν οι φίλοι τους φαίνεται να είναι δυνατότερη από την επίδραση του σπιτιού.

ΠΑΙΔΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Οι ειδικοί λένε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καταπολεμηθεί το κακό είναι να αρχίσουν οι γονείς να μιλάνε στα παιδιά τους για τα ναρκωτικά όταν είναι πολύ μικρά. Όπως διδάσκετε το παιδί σας να πλένει τα δόντια του, έτσι μπορεί να μάθει και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιεί τα ΦΑΡΜΑΚΑ. Όταν, λοιπόν, ο γιατρός δίνει μια συνταγή για την αρρώστια του, να υπογραμμίζετε στο παιδί τις ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για το πότε πρέπει να πάρει το φάρμακο και ποια είναι η δοσολογία του.

Εξηγήστε του ότι η υπερβολική ποσότητα μπορεί να έχει πολύ βλαβερά αποτελέσματα. Κρατήστε το μπουκάλι στα χέρια σας και εξηγήστε του ακόμα ότι το φάρμακο αυτό που σου έδωσε ο γιατρός για να θεραπευτείς πρέπει να το πάρεις ΑΚΡΙΒΩΣ όπως σας συμβούλεψε, διαφορετικά θα προκαλέσει μεγάλο κακό. Κι όταν παίρνετε οι ίδιοι φάρμακα, δείξτε στα παιδιά σας πως ακολουθείτε τις οδηγίες πιστά ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος από την υπερβολική χρήση.

Με αυτόν τον τρόπο το παιδί μεγαλώνει ενστικτωδώς με σεβασμό για την ακριβή δοσολογία οποιουδήποτε φαρμάκου, και θα έχει απόλυτη συνείδηση των κινδύνων της κακής χρήσης.
‘Όσον αφορά τους γονείς που έχουν μεγαλύτερα παιδιά που αντιμετωπίζουν φόβοι, άγχη και αβεβαιότητα της εφηβείας, καθώς επίσης και την ένταση των εξετάσεων, τότε σίγουρα έχετε έρθει αντιμέτωποι στον κίνδυνο των ναρκωτικών.

Την περίοδο της εφηβείας πολλά παιδιά υποφέρουν από ελαφριά κατάθλιψη, η οποία εξαφανίζεται φυσιολογικά. Άλλα, όμως, υποφέρουν από πολύ πιο βαθιά κατάθλιψη και πολλές φορές περνάει απαρατήρητη. Αυτά τα παιδιά πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία. Τα ναρκωτικά και η πρόωρη εφηβική σεξουαλικότητα είναι απόπειρες φυγής από την κατάθλιψη.

Ένας τρόπος για να βοηθηθούν είναι να πάρουν οι γονείς σοβαρά το θυμό και τους φόβους τους, και να συζητήσουν μαζί τους όλοι την κατάσταση. Να τους εξηγήσουν ότι ακριβώς τα ίδια προβλήματα πέρασαν κι αυτοί όταν ήταν νέοι, και να στρέψουν την προσοχή τους στον αθλητισμό, την ζωγραφική ή να εμπλακούν σε μια ομάδα δραστηριοτήτων που τους αρέσει. Αυτού του είδους σχέση μεταξύ σας πρέπει να ξεκινήσει από την φροντίδα σας, την κατανόησή σας και την αγάπη σας για το παιδί, από την βρεφική του κιόλας ηλικία.

                                          
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΗΔΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Αν ανακαλύψατε ότι το παιδί σας κάπνισε, ευκαιριακά χασίς, μην πανικοβληθείτε. Μπορεί να είναι απλώς ένα πείραμα,  γι’ αυτό δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ίσως το κάνει για επίδειξη. Πάνω απ’ όλα, μην τ’ αφήσετε  να φανταστεί ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ, γιατί υπάρχει κίνδυνος να γίνει.

Αν χρησιμοποιεί συστηματικά ναρκωτικά, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να του συστήσετε ένα ειδικό κέντρο απεξάρτησης οπού θα μπορεί να μιλάει με έναν ειδικό γιατρό πιο ελεύθερα με αυτόν παρά σε σας. Αν το παιδί σας έχει αποκτήσει τη συνήθεια των ναρκωτικών, είναι άρρωστο και θέλει θεραπεία που δεν μπορείτε να του δώσετε εσείς. Αυτό που μπορείτε να κάνετε όμως, είναι να μην το κατακρίνετε και μη θυμώσετε μαζί του - ίσως είναι πιο τρομαγμένο από ότι εσείς.

Όπως και να έχει το πράγμα, πρέπει να δούμε το πρόβλημα των ναρκωτικών στις σωστές του διαστάσεις. Σε πολλές περιπτώσεις οι νέοι περιορίζονται μόνο στο κάπνισμα χασίς και η διέγερση που προκαλεί δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο η διέγερση που προκαλείτε από το αλκοόλ. Ο κίνδυνος εθισμού  από το αλκοόλ είναι μεγαλύτερος.  Η χρήση των οινοπνευματωδών δεν στιγματίζεται, γιατί μπορείς να τα αγοράσεις ελεύθερα, ενώ το χασίς πουλιέται παράνομα. Τα αποτελέσματα του αλκοόλ είναι τραγικά : βιασμοί, απάτες, βία, εγκλήματα κ.α.

Αν νομίζετε ότι Το Παιδί Σας Είναι Θύμα Εκφοβισμού (Bullying), διαβάστε τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Ας δούμε τώρα αυτό που προκαλεί το χασίς: μια προσωρινή διέγερση με επίδραση στην συμπεριφορά του ανθρώπου λιγότερο κακή από την επίδραση του πιοτού. Θα ήταν λάθος, λοιπόν, να το βάλουμε στην ίδια κατηγορία με τα βαριά ναρκωτικά όπως την ηρωίνη, την κοκαΐνη ή την μορφίνη.

Μην ξεχνάτε να συζητάτε ανοιχτά για όλα τα θέματα που απασχολούν τα παιδιά σας. Κάντε μια μελέτη για τα ναρκωτικά μαζί με τα μεγάλα παιδιά και συζητήστε, ενημερωθείτε για τα είδη ναρκωτικών που υπάρχουν, σκληρά ή ελαφριά, τι προκαλούν, πως χρησιμοποιούνται, τις ονομασίες τους, ώστε να είναι ενήμερα για όταν τους τα παρουσιάσουν.

Αν δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε το παιδί σας από την τηλεόραση, το pc, το tablet ή το κινητό διαβάστε Πώς Να Προστατέψετε Τα Παιδιά Σας Από Τις Παγίδες Της Τεχνολογίας.


Οι επιπτώσεις που έχουν τα ναρκωτικά είναι πολύ άσχημες ειδικότερα εάν γίνετε χρόνια χρήση. Αυτό που πρέπει να κάνετε σαν γονείς στο παιδί σας για να μην πάρει ναρκωτικά είναι να προλάβετε αυτή τη κατάσταση όσο πιο νωρίς γίνετε ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εθισμού.
Τι Να Κάνω Στο Παιδί Μου Για Να Μην Πάρει Ναρκωτικά Τι Να Κάνω Στο Παιδί Μου Για Να Μην Πάρει Ναρκωτικά Reviewed by Modern Greek Woman on Φεβρουαρίου 09, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.