}); Tα Υπέρ Και Τα Κατά Του Ήλιου - Modern Greek Woman

Tα Υπέρ Και Τα Κατά Του Ήλιου

Οι άνθρωποι αγαπάνε τον ήλιο και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτόν. O ήλιος δίνει ζωή στον πλανήτη μας. Είναι γνωστό πως μας προσφέρει πολλά οφέλη για την ψυχολογία μας και όχι μόνο. Παρακάτω θα γνωρίσετε τα υπέρ και τα κατά του ήλιου για την υγεία και το δέρμα σας.

ΓΙΝ ΓΙΑΝΚ

TA ΥΠΕΡ
1. H ηλιακή ακτινοβολία ενισχύει την γονιμότητα στις γυναίκες και τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους άντρες, γι’αυτό το καλοκαίρι συλλαμβάνονται τα περισσότερα μωρά.
2. Η θερμότητα του ήλιου καταπολεμάει την αϋπνία.
3. Το φως του ήλιου βοηθάει τον οργανισμό να παράγει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια με αποτέλεσμα να ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα.
4. Η θερμότητα του ήλιου ανακουφίζει τους πόνους της αρθρίτιδας και βοηθάει να αποχωριστούν οι φλεγμονές από μυϊκά προβλήματα.
5. Οι ηλιόλουστες μέρες ανεβάζουν τα επίπεδα της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι μια ορμόνη που μας βοηθάει να αισθανθούμε αισιόδοξα και χαρά. Η ορμόνη αυτή μειώνει την όρεξη με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να μην τρώμε πολύ και να χάνουμε βάρος.
6. Η ηλιακή ακτινοβολία ενεργοποιεί την βιταμίνη D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό. Φροντίζει τα οστά μας. Προφυλάσσει από τον διαβήτη τύπου 2 καθώς και από αρκετούς τύπους καρκίνου. Καλό θα ήταν να μπαίνει αρκετό φως του ήλιου στο δωμάτιο, όχι ακριβώς από πάνω του νεογέννητου μωρού σας για να προσλαμβάνει την πολύτιμη βιταμίνη D.
7. Ακόμα και οι δερματολόγοι συστήνουν συστηματικά αλλά με μέτρο, λίγη ώρα έκθεση ηλίου σε ασθενής με ήπια ψωρίαση και ακμή.
8. Έχει διαπιστωθεί ότι η ηλιακή ακτινοβολία πως βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άσθμα, τις τροφικές αλλεργίες και το έκζεμα.
Όπως διαπιστώνετε τα θετικά του ήλιου είναι πολλά για την υγεία και την ευεξία μας, όταν η έκθεση γίνετε με μέτρο. Όμως καθώς η τρύπα του όζοντος μεγαλώνει στην ατμόσφαιρα, οι ακτίνες του ήλιου γίνονται πιο επιθετικές και επιβλαβές.
ΤΑ ΚΑΤΑ
1. Άτομα που παραμένουν κάτω από τον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχοντας το κεφάλι ακάλυπτο κινδυνεύουν από ηλίαση. Αυτή εκδηλώνετε με κοκκίνισμα στο πρόσωπο, ζάλη, τάση για  εμετό ή εμετό.
2. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο των ματιών ευθύνεται για την πρόκληση καταρράκτη και άλλων βλαβών στα μάτια.
3. Η χρόνια έκθεση στον ήλιο κάνει το δέρμα ξηρό, τραχύ, χωρίς ελαστικότητα, με βαθιές αυλακώσεις, πρόωρη γήρανση και ρυτίδες.
4. Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο προκαλεί εγκαύματα. Μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα μεγάλου βαθμού και αν δεν θεραπευτούν κατάλληλα οδηγούνται σε πιο σοβαρές επιπλοκές.
5. H μακρόχρονη έκθεση στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία, χωρίς αντηλιακό, καπέλο, ρούχα, γυαλιά, προκαλεί φακίδες. Ο οργανισμός αναπαράγει μελανίνη ακανόνιστα και διάσπαρτα από την έντονη προσπάθειά του να ανταπεξέλθει στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν δεν προστατεύεστε με αντηλιακό κινδυνεύετε από καρκίνο του δέρματος.
6. Προσοχή θέλουν και οι σπίλοι (ελιές). Επιβάλετε η χρήση αντηλιακού σε όσους έχουν.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως δεν πρέπει να αποφεύγουμε ή να τον φοβόμαστε τον ήλιο ούτε να καθόμαστε με τις ώρες να κάνουμε ηλιοθεραπεία. Πρέπει να ενημερωθούμε για το πώς πρέπει να απολαμβάνουμε τον ήλιο και να προσλαμβάνουμε τα οφέλη του χωρίς να μας βλάψει.
Για να μάθετε πώς να αποκτήσετε ένα υγιές και ελκυστικό μαύρισμα διαβάστε στο Μαυρίστε Προστατεύοντας Το Δέρμα Σας
Οι συμβουλές μου είναι οι εξής:
  • Αποφεύγουμε την ηλιακή έκθεση από της 11:00 με 16:00 τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Χρησιμοποιούμε αντηλιακό 30 λεπτά πριν βγούμε έξω χειμώνα, καλοκαίρι. Οι ακτίνες του ήλιου περνούν μέσα από τα σύννεφα. Περίπου τρεις φορές την εβδομάδα κάντε ένα διάλειμμα από το αντηλιακό για να  ενεργοποιηθεί η πολύτιμη βιταμίνη D. Κατά προτίμηση η εφαρμογή αντηλιακού στο δέρμα του προσώπου να είναι καθημερινή, και το εκτεθειμένο μέρος στον ήλιο να είναι τα μπράτσα ή τα χέρια.
  • Σε  περίπτωση λόγου εργασίας, είμαστε εκτεθειμένοι πολύ ώρα έξω στην θερμότητα του ήλιου τους καλοκαιρινούς μήνες, ακόμα και  κάτω από  μία ομπρέλα ή σε ένα αυτοκίνητο, χρησιμοποιούμε αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά, ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα. Έχοντας πάντα μαζί μας άφθονο νερό. Οι ακτίνες του ήλιου αντανακλούνται από το έδαφος και έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας ακόμα και αν είμαστε στην σκιά της βεράντας μας.
  • Μετά από κάθε βουτιά στην θάλασσα δεν τσιγκουνευόμαστε, ξανά χρησιμοποιούμε αντηλιακό. Γενικά δεν ξεχνάμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό μετά από μία με δύο ώρες.
  • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στα μωρά και στα παιδιά. Ειδικά στα νεογέννητα που δεν παράγει αρκετή μελανίνη το δέρμα τους. Ο ήλιος δεν πρέπει να έρχεται απευθείας απάνω τους. Προστατέψτε τα σε μία σκιά με καπέλο, ρούχα και αντηλιακό ειδικό για μώρα και για παιδιά αντίστοιχα.
Ο οργανισμός παράγει την μελανίνη για να ανταπεξέλθει στην ηλιακή ακτινοβολία, είναι όμως αυτή αρκετή; Η απάντηση είναι όχι. Ειδικά όσοι έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα πρέπει να προστατεύονται με υψηλό δείχτη γιατί δεν έχουν πολλά μελανοκύτταρα. Χρησιμοποιώντας αντηλιακή προστασία η μελανίνη αναπαράγεται με πιο αργούς ρυθμούς αν ανησυχείτε για την φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού.
Απολαύστε τον ήλιο και κάντε τον σύμμαχο στην βελτίωση της υγείας σας και όχι εχθρό σας.
ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Tα Υπέρ Και Τα Κατά Του Ήλιου Tα Υπέρ Και Τα Κατά Του Ήλιου Reviewed by Modern Greek Woman on Μαΐου 08, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.