}); Ώρα Για Διακοπές - Modern Greek Woman

Ώρα Για Διακοπές

Οι καλοκαιρινές μας διακοπές για τους περισσότερους έφτασαν! Επιτέλους θα ξεκουραστούμε και θα ανανεωθούμε. Όπου και να πάτε, είτε σε νησί, στο χωριό σας είτε σε βουνό θα χρειαστείτε προετοιμασία για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως. Φανταστείτε να πάτε σε ένα όμορφο νησί και να έχετε ξεχάσει το καινούριο μαγιό που σας εφάρμοζε τέλεια και που κάνατε τόσο κόπο να το βρείτε; Γι’ αυτό υπάρχουν οι λίστες διακοπών. Για να μην ξεχάσουμε τίποτα. Θυμηθείτε την βασανιστική στιγμή ακριβώς της αναχώρησης από το σπίτι που παίρνανε διάφορες σκέψεις στο μυαλό «τα πήρα όλα;», «ξέχασα τίποτα;», μας κυριαρχεί το άγχος ακόμα και την ώρα που πάμε διακοπές για να χαλαρώσουμε. Αυτό πρέπει να το αποφύγετε!

ΒΑΛΙΤΣΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Η προετοιμασία πρέπει να ξεκινήσει από τουλάχιστον δυο μέρες πριν την αναχώρηση για να αποφύγουμε το στρες. Έχοντας κάνει την λίστα με όσα χρειαζόμαστε ξεκινάμε να τα τοποθετούμε στις βαλίτσες. Ώστε μια μέρα πριν φύγουμε να κάνουμε ένα τσεκ αν όλα είναι μέσα στις βαλίτσες.

Λίστα διακοπών:
  • Σε μια βαλίτσα ή τσάντα θαλάσσης καλύτερα θα βάλετε ότι χρειάζεστε για την παραλία. Για να είναι έτοιμη όταν φτάσετε. Πετσέτες θαλάσσης. Όσα άτομα είστε στην οικογένεια τόσες πετσέτες αντίστοιχα.
  • Μαγιό, τουλάχιστον 2 αλλαξιές για όλους, σαγιονάρες και σωσίβια ή μπρατσάκια για τα παιδιά σε περίπτωση που δεν ξέρουν κολύμπι.
  • Αντηλιακά, καπέλα, γυαλιά, κουβαδάκια και παιχνίδια για τα παιδιά να ασχοληθούν στην παραλία, για να μπορέσετε να χαλαρώσετε στην ξαπλώστρα με την ησυχία σας. Πάρτε και το αγαπημένο σας βιβλίο.
  • Μετρήστε τις ημέρες που θα κάτσετε διακοπές και τόσες αλλαξιές ρούχων τοποθετήστε μέσα στις βαλίτσες. Μην ξεχνάτε ότι το κλίμα κοντά σε θάλασσα ή βουνό δεν είναι το ίδιο, προμηθευτείτε ζακετάκια και μερικά μακριά παντελόνια. Πάρτε τα κατάλληλα παπούτσια για κάθε ρούχο.
  • Σε ένα νεσεσέρ θα βάλετε τα είδη καθαριότητας. Σαμπουάν, αφρόλουτρο, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, ξυραφάκια, χτένες, τσιμπιδάκια, λίμα, ψαλιδάκι, μανό, κρέμες ενυδατικές κ.α. προσωπικά αντικείμενα.
  • Βαλιτσάκι καλλυντικών.
  • Σε ένα άλλο νεσεσέρ θα το χρησιμοποιήσετε για φαρμακείο. Betadine ή ιώδιο, βαμβάκι, ασετόν, depon, hansaplast, προληπτικά σπρέι για κουνούπια, fenistil κ.α. φάρμακα που χρησιμοποιείτε ή μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.
  • Βιβλιάριο οικογένειας, ταυτότητες, άδεια οδήγησης και δίπλωμα.
  • Κινητά τηλέφωνα, φορτιστές, laptop, tablet, κάμερα, φωτογραφική μηχανή.
  • Αν χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο ή μηχανή για μεγάλη απόσταση φροντίστε να είναι σε καλή κατάσταση, καλό θα ήταν να ελέγξετε την πίεση των ελαστικών και να είναι γεμάτο το ρεζερβουάρ. Πλύνετε το αυτοκίνητο για να αισθανθείτε ποιο όμορφα όταν ξεκινήσετε.
  • Και τέλος μην ξεχάσετε το χαμόγελό σας και την καλή σας διάθεση!

Γράψτε τα όλα κάπου στην λίστα, ακόμα και ασήμαντα μικρά πραγματάκια για να ελέγξετε μια μέρα πριν φύγετε. Ακόμα γράψτε και τα κλειδιά του σπιτιού σας ή του εξοχικού σας. Είχα μείνει μια μέρα σε ξενοδοχείο του χωριού μου γιατί είχα ξεχάσει τα κλειδιά! Επίσης μην ξεχάσετε τα εισιτήρια αν ταξιδέψετε με πλοίο ή αεροπλάνο.

Μάθετε ποια είναι Τα Υπέρ Και Τα Κατά Του Ήλιου για την υγεία μας.

Καλές διακοπές σας εύχομαι και καλή αναψυχή!
Ώρα Για Διακοπές Ώρα Για Διακοπές Reviewed by Modern Greek Woman on Ιουλίου 29, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Blogger.